BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan'dan CHP'li Başkan'a fırça!

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Abone ol

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Ereğli İlçesi'ne giderek Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Burada Tat Çelik ile Çınar Boru fabrikalarını gezen Bakan Ergün, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi’den brifing aldı. Bakan Ergün daha sonra Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'a ait İttifak Metal fabrikasında kahve içip üzüm yedi.

Bakan Ergün, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda işadamları ve sanayicilerle toplantı yaptı. Zonguldak Valisi Erdal Ata’nın konuştuğu sırada Bakan Ergün'ün yanına giden Ereğli Belediye Başkanı CHP’li Halil Posbıyık, Ereğli'nin sorunlarını en iyi kendisinin bildiğini ve bu konuda da kendisine söz hakkı verilmesini istedi. Ergün'ün kendisini yerine davet etmesi üzerine Posbıyık, ‘Beni dinlemeyecekseniz, ben toplantı başlamadan ayrılmak istiyorum’ dedi. Posbıyık’ın bu sözleri üzerine Vali Ata, ‘Seni de dinleyeceğiz. acele etme’ dedi. Araya giren Ergün ise, ‘Sayın başkan bir şeyler söylüyorsun, ama dinlemiyorsun. Söylediğin kadar dinleyeceksin de’ diye konuştu. Ancak, Posbıyık, ‘Burada ben el kaldırarak konuşmam. Ben yerel yönetimim. Benim burada ilk önce konuşmam lazım. Burada Ereğli'nin sorunlarını konuşamayacaksam, benim de durmama gerek yok’ diyerek salondan çıkmak istedi.

Bu sırada Vali Ata, bir kez daha araya girerek, toplantıda sanayici ve iş adamlarının sorunlarının dinleneceğine dikkat çekmeye çalıştı. Ergün, “Yapılan konuşmaların sonrasında herkese söz verilecek. Bende belediye başkanı olarak görev yaptım. Ama sizin gibi yapmadım" dedi. Bu sözün üzerine tam salondan çıkacağı anda yeniden geri dönen Posbıyık, “Efendim ben belediye başkanlığını çok iyi bilirim. 4 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Kuralları da iyi bilirim. Sizlerden özür diledim. Saygılarımı sundum. Ama bir yerel yöneticinin sesi kısılmaz. Ben sanki Ereğli’de yaşamıyormuşum gibi davranıyorsunuz” diye konuştu.

Ergün'ün, “Siz her yerde konuşuyorsunuz. Her yerde sizin sesiniz duyuluyor” demesi üzerine ise Posbıyık, “Ben demokrat bir adamım. Her yerde istediğim gibi konuşurum. Allah'tan başka kimseden de korkum yok. Buyrun oturdum. Hadi sorunları konuşalım” diyerek yerine oturdu. Ergün’ün, “Burada herkesin sıkıntısı ve sorunu dinlenecek. Ama sen böyle yaparsan seni kimse dinlemez" demesi üzerine ise Posbıyık, “Siz merak etmeyin sayın bakanım beni herkes dinler” diyerek yanıt verdi.

Ata ise, “Bakın burada ticaret ve sanayi odalarının başkanları var. Onlar hiç itiraz etmiyor konuşamadıkları için. Bu düzenlenen toplantı sanayi ve iş adamları için düzenlenen bir toplantı. Onlara da söyledik kendilerine söz verileceğini. Siz de biraz sabırlı olsanız size de söz verilecek” diye konuştu.

Toplantıyı bir süre izleyen Posbıyık söz almadan salonu terk etti. Bakan Ergün ise toplantının ardından Düzce'ye gitti.