BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

O Türkiye'nin en iyi şoförü!

Meslek hayatı boyunca 3 kıtada 70 ülkede direksiyon sallayan ve hiç trafik cezası almayan Adanalı şoför Ramazan Kulle, reklam yıldızı olmaya hazırlanıyor.

Abone ol

54 yıl boyunca 70 ülkede araç kullanan ve meslek hayatı boyunca trafik cezası nedir bilmeyen 72 yaşındaki Ramazan Kulle, 1972 ve 1995'de "Türkiye'nin en iyi şoförü" seçildi.

Çalıştığı oto tamircide 12 yaşında olmasına rağmen araba kullanmasını öğrenen Ramazan Kulle, 1956'da amatör şoför belgesi alarak araç kullanmaya başladı. Ehliyet yaşı geldiğinde ise hiç beklemeden 1958'de ehliyetini aldı.

1960'da ise tekrar sınava girerek ağır vasıta ehliyeti alan Kulle, şehirlerarası otobüs firmalarında çalışarak 10 yıl yolcu taşıdı.
Tercüman gazetesinde çalışarak, 10 yıl boyunca gazeteleri halka ulaştıran Kulle, Avustralya, Avrupa ve Asya'da olmak üzere 3 kıta da toplam 70 ülkede TIR şoförü olarak direksiyon salladı.

Bu süre zarfında Kulle, hiç kaza yapmadı. Kaza yapmadığı gibi hiç trafik cezası da yemedi.

Kulle, şoförlüğünün 40'ıncı yılında hiç kaza yapmadığı için Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından ödüllendirildi. Bir lastik firmasının yaptığı yarışmada da ağır vasıta şoförü olarak Türkiye birincisi seçilen Kulle, son olarak Adana Valiliği tarafından yılın şoförü seçildi.

Reklam ajanslarının ilgi odağı olan Kulle, şimdi kameraların karşısına geçmeye hazırlanıyor. Reklam filmlerinde oynamak için teklifler geldiğini belirten Kulle, araç kullanmanın bir sanat olduğunu söyledi.

Kaza yapmamak için bir ressamın nazik fırça darbesi gibi araç kullanılması gerektiğini ifade eden Kulle, "Ben 3 kıtada, 70 ülkede araç kullandım ama ne kaza yaptım, ne de ceza yedim. Üstelik ölümlü kazaların en fazla olduğu Türkiye'de yıllarca şoförlük yaptım.

Benim kaza yapmamamın ve ceza yemememin tek nedeni, trafik kurallarına uymamdır. Uzun yola çıktığım zaman 2 saatte bir ya da 4 saatte bir mola verip, en az yarım saat dinlenirim. Avrupa'da böyle. Bu nedenle kaza oranı Avrupa'da az. Bunun dışında, kırmızı ışık ve hız limitini de hiç bir zaman gözardı etmedim" dedi.