BIST 10.523
DOLAR 32,28
EURO 35,06
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mısır üreticisi kara kara düşünüyor

Mısırın hasat zamanı yaklaştıkça mısır üreticilerinin tedirginliği artmaya devam ediyor.

Abone ol

Fazla mısır üretiminden dolayı mısır fiyatların düşmesinden endişe eden üreticiler, hayvanlarını beslemek için mısır üretmeyi tercih ettiklerini dile getirdiler.

Hem hayvanlara yem olarak kullanılan hem de insanlar için tüketilebilen bir sebze olan mısır, üreticilerin tercih ettiği en önemli ekin türü olarak gösteriliyor. Üreticiler hem hayvanlarını beslediklerini hem de para kazanabildiklerini belirtirlerken, fazla mısır üretiminin mısır fiyatlarını aşağı çekebileceğinden endişe duyuyorlar.

Daha önceleri pamuk üretiminin fazla olduğunu ifade eden üreticiler; "Fakat pamuk para etmeyince herkes mısıra yöneldi. Mısır hayvancılıkta önemli bir bitkidir. Hayvan yemi olarak kullanıyoruz ve hayvanlar için yem parası vermiyoruz. Başka türlü işin içinden çıkılmıyor.

Mısırın hayvan yemi olarak kullanılmasından dolayı ekim çok fazla. Geçen sene mısır fiyatları her şey dahil yani römorkla adrese teslim 85 kuruştu. Ama bu yıl endişeliyiz. Çünkü mısır ekim alanı çok fazla. Zaten fazla kazanamıyoruz.

Ama başka çaremiz yok. Gübre, tohum, elektrik ve mazot pahalı ama napalım satıyoruz. Şimdi patates, karpuz para etmiyor. Herkes inek alırım da mısırımı tarlamı ekerim diye düşünüyor. Bu şekilde herkes hayat mücadelesi veriyor. Bu yıl mısır fiyatları ne olacak bilemiyoruz" dediler.