BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arabanlı çocukların en büyük eğlencesi

Gaziantep'in Araban ilçesindeki çocuklar, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'in bir süre önce yaptırdığı yapay şelaleli havuzda serinliyor.

Abone ol

Arabanlı çocuklar ilk defa yapay şelaleli havuzda yüzmenin mutluluğunu yaşarken, kendilerine bu imkanı sağlayan Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'e de teşekkür ettiler.

Yıllardır atıl durumda bulunan Vali Aksu Gençlik Parkı içerisine havuz yapılmasını istedikleri Başkan Mehmet Özdemir'in, bu isteklerini yerine getirdiğini kaydeden çocuklar, "Her gün belli saatlerde, park görevlisi nezaretinde havuza girerek serinliyoruz" dediler.

Arabanlı çocuklardan Emir Berat Bazlama da, "Ben 9 yaşındayım, doğduğum günden beri ilçede hiç park görmedim. Arabanlı bir çocuk olarak, Araban’da hiç parkta oynamadım, çünkü ilçede hiç park yoktu. İlçenin tek parkı olan eski adıyla Vali Aksu Gençlik Parkı olarak bilinen park, kaderine terk edilmiş.

Biz Arabanlı çocuklar olarak tozlu topraklı, kış aylarında da çamur bataklığına dönen sokaklarda oyunlar oynayıp büyümeye çalışıyorduk. Mehmet Özdemir Araban Belediye Başkanlığına seçildiği gün ilçeye bir canlılık geldi.

Henüz peyzaj çalışmaları süren parka yaptırdığı yapay şelaleli havuzda yüzmemiz için biz Arabanlı çocuklara izin veren Başkanımız Mehmet Özdemir’e teşekkür ediyoruz" dedi.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de, "53 yıllık ilçede 53 yıldan beri tüm haklarından mahrum edilen vatandaşlarımıza hizmet vermek için Araban Belediye Başkanlığına seçildim. Yaptığım çalışmalar zaten onların hakkıydı, gecikmeli olarak ben onlara bu hizmeti vermeye çalışıyorum. Geçmiş yıllar için geçmiş dönemlerdeki yöneticiler adına onlardan ben özür diliyorum. Bizim çocuklarımız her şeyin en iyisine layıktır" diye konuştu.

Özdemir, şunları söyledi:
"29 Mart seçimlerinden sonra 53 yıllık ilçede verilemeyen hizmetleri bir dönemde vermek için görev başına geldim. Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir olarak ilçeye bir dönemde vermeye başladığım hizmetlerin çalışmaları sürüyor.

Hizmetlerimizin ilk bölümü olarak 12 yıldan beri atıl durumda bekleyen 28 dönümlük alana yıllar önce yapılmış ve yapıldığı tarihten beri terk edilmiş atıl durumdaki ilçenin tek parkının içine bir sosyal tesis, bir misafirhane ve itfaiye binası, bir yapay şelale, bir çocuk oyun aletleri grubu, yürüyüş parkuru ve çevresinde başlattığım peyzaj çalışmaları tamamlandığında bölgede böyle bir park daha olmayacak.

Hizmetlerimiz tamamlandığında ilçeyi 29 Mart seçimleri öncesi görenler tanıyamayacak. Araban Belediyesi olarak ilçemizde başlattığımız projelerimiz tek tek hayata geçtiğinde Araban yaşanılabilir bir ilçe haline gelecek. Bekleyip hep birlikte göreceğiz. Arabanlı olduğumuzu söylemekten utanıyorduk, ama hizmetlerimiz tamamlandığında Arabanlı olduğumuzu gururla her yerde söyleyeceğiz."