BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,53
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Zeybekci sert çıktı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Her kim bu ülkede milletin iradesini ortadan kaldırıcı bir hareket yaptı, her kim bu ülkede milletin iradesi...

Abone ol

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Her kim bu ülkede milletin iradesini ortadan kaldırıcı bir hareket yaptı, her kim bu ülkede milletin iradesiyle iktidara gelmiş olan o ülkenin başbakanına ve hükümetine karşı gayri hukuki, gayri demokratik bir hareket içine girdi; bunun bedelini ödemesi gerekir” dedi.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, İMMİB Demir ve Demirdişi Metaller İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyelerini kabul etti. Bakan Zeybekci, Kabulde basın mensuplarının sorularına yanıtladı. Bir basın mensubunun, "Dün İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in soru önergesi ile meclise taşıdığı hizmet hareketi ile ilgili bir konu vardı. Ardından Ankara Savcısı Serdar Coşkun’un cemaate yönelik hukuk dışı talimatının Emniyet Genel Müdürlüğünce hayata geçirildiği ortaya çıktı. Dün de kamuoyu Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan’ın 30 ilin Emniyet Müdürünü hukuk ve insan haklarıyla bağdaşmayan ve hizmet hareketini silahlı örgüt yapma çabası taşıdığı dikkat çeken emirler gönderdiği ortaya çıktı. Bu konu ile alakalı bazı talimatlar var. Cemaatin kontrolündeki özel şirket, vakıf, dernek, okul, yurt gibi kuruluşların toplam çalışan sayısının belirlenmesi ile alakalı. Sizce bu emir bir fişleme midir?” sorusu üzerine Zeybekci, şu cevabı verdi:
“Söylediğiniz konuların çoğu Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığını ilgilendiren konular ile alakalıdır. Bizi ilgilendiren konu ile ilgili olarak bu güne kadar ekonomi bakanlığı olarak ne bizim bakanlığımızın teşkilatına, ne de bize başka bir yerden asla ve asla ülkemizde insanları farklı şekilde ayırıcı, farklı muamelelere tabi tutucu hiçbir talimatımız olmamıştır ve bize verilen böyle bir talimat yoktur. Biz şunun da bilincindeyiz; bu ülkede milletin iradesinin ilk oluşum anından itibaren milletin iradesine doğru saldırılar hep olagelmiştir. Geçtiğimiz 2007-2008 yıllarında bu ülkenin yüzde 45-50 oyunu almış olan partinin kapatma davalarını 5’e 6 oy ile ıskaladık. Bunlar yaşandı bu ülkede. Her kim bu ülkede milletin iradesini ortadan kaldırıcı bir hareket yaptı, her kim bu ülkede milletin iradesiyle iktidara gelmiş olan o ülkenin başbakanına ve hükümetine karşı gayri hukuki, gayri demokratik bir hareket içine girdi bunun bedelini ödemesi gerekir. Yıkmak, kırmak kolaydır. Yapmak zordur. Biz yapmayı tercih edelim. Zor olanı tercih edelim.”
Paris’te düzenlenen moda fuarına katılan Türkiye’nin yanlış bir şekilde tanıtılmasına ilişkin olarakta konuşan Zeybekci, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:
“Geçtiğimiz hafta Cuma günü Fransa’da Ekonomi Bakanlığı tarafından da oraya katılanların desteklendiği bir moda fuarı vardı. Türkiye’den de yaklaşık 50 firmamızın katıldığı o fuar kapandıktan sonra fuar idaresinin Türkiye katılımcı ülke nedeniyle kontrolsüz bir şekilde Türkiye ile ilgili bir aktivite düzenlenmesi sağlanıyor. Bununla ilgili tepkimizi orada yapılan milli değerlerimize, ecdadımıza yapılan saldırıyı en şiddetli şekilde tepkisini koyduk ve bunun hesabını soracağımızı söyledik. Geçen gün bize bununla ilgili özür mektubu geldi. Asla ve asla haberlerinin olmadığını söylediler. Biz gereğinin yapılıp, bunu yapanlar ile ilgili hukuki ve fiili olarak sonuç alıcı eylemleri görene kadar tepkimizin devam edeceğini söyledik ve dün akşam üzeri Büyükelçiliğimize ilgililer ile ilgili hukuki süreci başlattıklarını bildiren yazıyı da aldık. Bunun takipçisiyiz.”
(İHA)