BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yılmaz'dan el fenerli inceleme!

Kalkınma Bakanı Yılmaz, elektrik kesilince fabrikayı el feneriyle gezdi.

Abone ol
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ziyaret ettiği Batman Tekstil Kent'te elektrik kesintisi olduğu için fabrikayı el feneri yardımı ile gezdi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Silvan barajının temel atma törenine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, tören sonrası Batman'a geldi. Beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ve Cuma İçten ile beraber Batman Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Cevdet Yılmaz daha sonra tekel depolarıyken tekstil kente dönüştürülen giyim fabrikalarını gezdi.

Tekstil fabrikalarına giden Bakan Yılmaz elektriklerin azizliğine uğradı. Ziyaret sırasında elektrikler kesilince bakan ve beraberindekiler fabrikada ışığın yetersiz olduğu alanları ele feneri yardımıyla gezmek zorunda kaldı. Korumaların el feneri tutmasıyla fabrikayı gezen Bakan Yılmaz, işletme sahibinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra çalışma atölyesine çıkan Bakan Yılmaz burada işçi bayanlarla sohbet etti. İşçilerle yakından ilgilenip sıkıntılarını dinleyen Bakan Yılmaz, son teknoloji giyim makinelerinin başına geçip işçilerden yaptıkları iş ve ürettikleri ürünler konusunda bilgi aldı. Tekstil Kent'in Batman için önemli olduğuna vurgu yapan bayan işçiler, böylesi tesislerin sayısının artması ile daha çok bayanın iş bulma imkanına kavuşacağını ifade etti.

ÇOCUKLAR BANDO İLE KARŞILADI

Tekstil Kent ziyaretinin ardından Batman Valiliği'ne bağlı Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)'u da ziyaret eden Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, ilköğretim okulu öğlencilerinden oluşan bando takımı tarafından karşılandı. Bakan Yılmaz sınıfları gezdikten sonra Batman'dan ayrıldı.