BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.397,29
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldız'a kahkaha attıran 'hırsız' fıkrası

Adana'da esnafla biraraya geldiği kahvede anlatılan 'At hırsızı' fıkrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı güldürdü.

Abone ol

ADANA - Bakan Taner Yıldız, Adana'da AK Parti Adana İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek İl Başkanı Fikret Yeni ve teşkilat yöneticileriyle bir araya geldi.

Bakan Yıldız, daha sonra merkez Seyhan İlçesi'nde AK Parti İlçe Başkanı Kasım Pamuk ile birlikte çoğunlukla Kayserililer'in oturduğu İstiklal Mahallesi'ne gitti. Burada esnaf ziyaretlerinde bulunan Bakan Yıldız, hemşehrilerinin ısrarıyla bir kahveye girdi.

Adana'da yaşayan Kayserililerle çay içip, sohbet eden Yıldız'a Hüseyin Akçağ, büyüklerinin yaşadığı Uzunyayla'dan söz etti. Bakan Yıldız da at yetiştiriciliği konusunda Uzunyayla'nın meşhur bir yer olduğunu, havasının atların ciğerlerini geliştirdiği için Osmanlı'dan beri bu bölgede atçılığın çok yapıldığını dile getirdi. Hüseyin Akçağ, Uzunyayla'da yaşayan Çerkesler ile Avşarların at hırsızlığı fıkrasını anlattı. Akçağ, şöyle dedi:

fft81_mf2067027.jpeg

 "Çerkez'in biri at çalmış, oğluna 'Al bu atı pazara götür  sat. Ben gidersem tanırlar' demiş. Oğlu da pazara  götürmüş. Avşar'ın biri gelmiş, ata bakmış, 'Bunun  ayağı sakat' demiş. Oğlan da 'Hayır sakat değil' diye  karşılık verince, Avşar 'Bir bineyim o zaman' demiş.  Avşar, ata binmiş, gidiş o gidiş. Oğlan akşam eve  gelmiş, Çerkez atı sattı diye heyecanlanmış. 'Kaça  sattın oğlum?' diye sormuş. Oğlu da 'Vallahi baba  geldiği fiyata gitti' demiş."

 Bu fıkra Bakan Yıldız'a kahkaha attırdı. Yıldız, "Sizin  buralarda da bu latife anlatıyor mu?" diye sordu.  Kahvedekiler, "Buralarda da anlatılır, ama biz üzerimize alınmıyoruz" karşılığını verdi. Bakan Yıldız, "Birbirinize takılıyorsunuz ama değil mi? 'Hırsız Avşar' diye!.." diye sürdürünce, etrafındakiler de gülerek karşılık verdi.