BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan cemaate sülük çıkışı YENİ HABER

Başbakan Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün Trabzon'da partisinin seçmenleriyle bir araya geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER/ÖZEL İÇERİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere 6 gün kala Trabzonlu seçmeniyle bir araya geldi.
Karadeniz'in en önemli seçim merkezlerinden biri olan Trabzon'da Başbakan Erdoğan'ın hedefinde Gülen cemaati ile muhalefet partileri vardı.

"Pensilvanya CHP ve MHP'yi kiraladı" diyen Erdoğan, dün yapılan İstanbul mitingi üzerinden cemaate yüklendi.

"Pensilvanya'daki zat İstanbul'u gördüyse inanın dizlerinin bağı çözülmüştür, tir tir titreyip yanlış yaptık demeye başlamıştır.''


AK PARTİ İSTANBUL SEÇİM MİTİNGİNDE KAÇ KİŞİ VARDI?(TIKLAYIN)

SANDIK GÖREVLİLERİNİ ARAYIP...

Erdoğan, seçim sonuçlarını etkileyecek bir iddiayı da seçim meydanından açıkladı.

"Bizin sandık müşahidlerimizi arayıp AK Parti Genel Merkezi'nden arıyoruz sandıklarınız değişti diyorlar. Bunlar böyle herşeyi yapar. Aman dikkat!"

SÜLÜK BİLE...

Trabzonlu seçmene 'çocuklarınızı cemaatin okullarından alın" çağrısını yineleyen Erdoğan, "Sülük bile bunlarda faziletli... Sülük zararlı kanı emiyor, bunlar faydalı kanı emdiler" dedi.

Erdoğan'ın Trabzon mitingi konuşmasının satırbaşları şöyle:

BENİM TRABZONLU HEMŞERİME EL KALDIRDILAR

Genel muhalefetin başkanı bana küfür ediyor. Benim Trabzonlu hemşerime el kaldırıyor. Bunları gördünüz değil mi? Bunlar anarşist. Bunların her yeri terörle ortaklaşa yürüyor. Ya sen nasıl olur da benim bir vatandaşıma yumruk sallarsın? Bunlarda edep yok, adap yok. Helalden haramdan bahsediyor. Sen SSK döneminde soydun soğana çevirdin ya. Biz o çileyi çok çektik çok.

PENSİLVANYA KİRALADI

Pensilvanya, CHP’yi BDP’yi bir kısım medyayı kiraladı. Şimdi bizi yıpratmak için gayret içindeler. Diyorum ki bak benim abdestimden şüphem yok. Sen abdestinden şüphesi olanlarla uğraş. Bizimle uğraşamazsın. Ama sen şu anda ülkenin milli güvenliğini tehdit eden çalışmalar içerisindesin. Başbakanı dinleyemezsin, cumhurbaşkanını, bakanları dinleyemezsin. Hiçbir hakim bununla ilgili bir karar veremez.

Adeta ülkeyi yönetenlerin haremine giriyorlar. Bunu tehdit unsuru olarak kullanıyorlar. Ne yaparsanız yapın ininize gireceğiz ininize. Er veya geç, bunun şakası yok. Bu ülkeyi biz sokakta bulmadık. Gereği neyse onun hesabını soracağız.

GEÇİN BUNLARI ARTIK

Ya siz ne biçim bayansınız ya. Benim kızımın başörtüsünü senin hocan açtı be. Senin hocan üniversiteye gidecek olan kızlarımıza başınızı açın da öyle gidin dedi ya. 28 Şubatçılar'a ödül verdi senin hocan ya. Geçin artık bunları geçin. Kendinize çeki düzen verin. "Aklınızı iradenizi kiraya vermeyin" deyin bunlara.

ŞEYTANIN AKLINA GELMEYEN...

Genel merkezden arıyoruz sizi diyor. Sizin sandıklarınız değişti diyor. Siz şurdasınız buradasınız gibi yalan yanlış şeyler söylüyor. Şeytanın aklına gelmeyen bunların aklına gelir. Çünkü bunlar müfteri. Sakın bunlara aldanmayın.

CHP BU!

Kılıçdaroğlu senin SSK’da hırsızlığını biliyor bu millet. Yahu CHP Anayasa Mahkemesince bile bu milletin hazinesini dolandırdıkları için trilyonlarca lira ödemeye mahkum edildi ya. CHP bu.

“ULA BU BAYRAKTUR DA…”

Seçmenine '"AK Parti'nin son reklamını beğendiniz mi?" diye soran Erdoğan, reklamın yasaklanmasıyla ilgili şunları şöyledi:

Yargı taktı ona kafayı. Dedi olmaz. Ula bu bayraktur da. Yeter ki CHP de MHP de böyle reklam yapsın. Ama onların aklına gelmedi. Mehmet Ali Birand’a konuşuyor. 28 Şubat’tı desteklemişti. Ne diyor Mehmet Ali Birand’a biliyor musunuz? Ben şu andaki Türkiye’yi çok iyi görüyorum diyor. Neler olmuş adam diyor ki ben halden memnunum.

“DİNİ SİYASETE BU KADAR ALET ETMEK OLUR MU YA?”

Ey Kılıçdaroğlu ey Bahçeli dürüst müsün? Siyaset önde olmak, birinci olmak için yapılır arkada nal toplamak için yapılmaz. Tayyip Erdoğan diyor ki bu seçimde birinci parti çıkmazsak genel başkanlığı bırakacağım diyorum. Kılıçdaroğlu sen birinci parti olmazsan genel başkanlığı bırakmaya var mısın? Bırakamaz!

Bursa'da geçen seçimde yüzde 40'ın altında oy alırsam siyaseti bırakırım diyor. yüzde 26 aldı hala o koltukta oturuyor. Hırsızdan başbakan olmaz diyor. Doğru! Tek doğru lafın o. 5 senedir CHP'nin başındasın 3 seçime girdim hala başbakan olamadın. SSK'da ne ayptığını herkes biliyor.

Şimdi gelirken, Üsküdar’da oturuyorum. O da öyle yapmış Üsküdar’a müftü yakışır demiş. Dini siyasete bu kadar alet etmek olur mu ya? Oraya müftü demekle sen neyi anlatacağını zannediyorsun ya? Senin müftünün de ne olduğunu, senin de ne olduğunu millet biliyor ya.

“TİR TİR TİTREYİP ‘YANLIŞ YAPTIK’ DEMEYE BAŞLAMIŞTIR”

O mitingi gizlemişlerdir, çünkü tansiyonu fırlar. Ceket üzerinden tansiyon ölçüyorlar ya. Hapları verişleri bile bir değişik. Ama İstanbul’u gördüyse inanın dizlerinin bağı çözülmüştür. Tir tir titreyip yanlış yaptık demeye başlamıştır.

Şimdi bir şey daha duydum. Türkçe olimpiyatlarına katılacakmış. Katılsın, yanına Tunceli vekillerini alsın öyle gitsin, yanına ikna odalarının mucidi olan benim başörtülü bacılarıma zulmeden vekilini alsın öyle gitsin. Silivri’den çıkan vekillerini de alsın. Hep birlikte Türkçe olimpiyatlarına gitsinler.

Pensilvanya’nın askerleriyiz, Hocam izindeyiz diye tezahürat yapsınlar. Yakışır. Dün Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyordu bugün Pensilvanya'nın askeri oldu. Bozkurt işereti yapıyor... Buna çark kemal derler.

OKULLARDA TAKVİYE KURSLARI

Hafta sonlarında cumartesi pazar 'takviye kursları' adı altında Milli Eğitim Bakanlığımız ücretsiz olarak yavrularımıza eğitim-öğretim vereceğiz. Bunlar söğüşlediler. Bunların okullarından da çocuklarınızı alın. Devletin okulları bize yeter babalar, devletin okulları bize yeter. Dünyanın parasını alıyorlar, ondan sonra bir de napıyorlar, bir de kursa git. Yetti ya. Bunlar sülük gibi emdiler sülük ama sülük faziletli, sülük zararlı kanı emiyor, bunlar faydalı kanı emdiler.

ZİGANA DAĞINA TÜNEL

Zigana Dağı'na 12 kilometrelik tünel yapacağız. Çift tüplü tünelle 1250 rakıma indireceğiz. Daha 500 metre daha az kırmanılacak. Kışın kar ve sis ulaşıma engel olmayacak. Bu güzergah ticareti güçlendirecek. Trabzon limanının gücü artacak.