BIST 10.166
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.399,68
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldız Ermenek'teki penaltılık faulu açıkladı

Enerji Bakanı Yıldız, Eynez ocağı ile Atabacası’nın kapatılacağı sinyalini verdi.

Abone ol

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki 25 metreden daha fazla yakın olmaması gereken madenin 6-7 metre mesafeye indirilmesinin penaltılık faul olduğunu söyledi.

Soma faciası sonrası istifasını sunduğunu açıklayarak dikkatleri üzerine çeken Enerji Bakanı Yıldız, Eynez ocağı ile Atabacası’nın kapatılacağı sinyalini verdi. Yıldız “8 milyon ton kömür umurumda değil” dedi.

Star gazetesinden Nevin Bilgin'in haberine göre Soma kazasından sonra istifasını sunduğunu açıklayarak dikkatleri üzerine çeken Enerji Bakanı Taner Yıldız, Eynez ocağı ile Atabacası’nın kapatılacağı sinyalini verdi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bakanlığının bütçesi üzerinde yapılan görüşmelerde milletvekillerinin 120’yi aşkın sorusuna cevap veren 301 madenciye mezar olan Eynez ocağının artık çalışamaz hale geldiğini belirterek “Eynez ocağını, aynı şekilde Atabacası’nı da kapatalım. Bir kısım çalışmak istemeyen arkadaşlar olabilir, psikolojik sıkıntıya girmiş olanlar olabilir, bunu normal karşılamamız lazım. Açıkça söylüyorum, orada 301 kişinin mahcubiyeti var. Bu mahcubiyetten kimin suçu varsa onlar gerekli ne var o işleme tabi tutulacaklar. Eynez kapansın, Atabacası da kapansın” dedi.

Artık sıkıntı istemiyorum

Yıldız “Burada Manisa milletvekilleri var. İstihdam yeni açılacak olan Demir Export’a, İmbat’a dağıtılsın. Ben artık bu sıkıntıya yol açmak istemiyorum. Orada 8 milyon tonluk kalan kömür hiç de umurumuzda değil” dedi.

Ermenek madeninde penaltılık faul var

Komisyonda, Ermenek’te maden ocağındaki kazayla ilgili, ocağın üç boyutlu maketi üzerinden komisyon üyelerine bilgi veren Enerji Bakanı Yıldız madende, eski ocakla yeni ocak arasında mesafenin 25 metreden daha fazla yakın olmaması gerekirken, bu mesafenin 6-7 metreye indirilmesinin suç olduğunu belirterek “Bu suçta kamu ya da özel sektörden, kimin imzası varsa, bunun hesabını verir. Penaltılık faul var burada. Bu kabul edilemez bir hatadır” değerlendirmesinde bulundu.