BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yıldırım'a fahri doktora ünvanı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bozok Üniversitesi'nin açılış törenine katıldı. Yıldırım'a burada fahri doktora ünvanı verildi.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin, bilişim alt yapısı açısından Türkiye'nin 5. dünyanın 10. ülkesi olarak tescil edildiğini söyledi. Yıldırım'a üniversitede fahri doktora ünvanı verildi.

Bozok Üniversitesi Akademik Yıl açılışı nedeniyle Erdoğan Akdağ Kampüsü'ndeki Fen Edebiyat Fakültesi binası salonunda düzenlenen törene katılan Yıldırım, kendisine verilen ''İşletme Fahri Doktora'' unvanı belgesini aldı. Bakan Yıldırım, cübbesini üniversite Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'nin yardımı ile giydi.

Fahri Doktora unvanının verilmesi nedeniyle hazırlanan özgeçmişi okunurken duygulu anlar yaşayan Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, ''Cumhuriyet'in ilk yıllarında kara tahtada alfabeyle halkımıza yaşı ne olursa olsun okur yazar olması için seferberlik başlattık. Bunu başardık. Yüzde 90'ın üzerinde insanımız okur yazar hale geldi'' dedi.

''Her şeyi bitirdik'' dediklerinde önlerine bu kez de ''Bilgisayar okur yazarlığı'' konusunun çıktığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

''Şimdi yeni hedef, bilgi toplumu... Bilgi toplumu olmak, bilgisayar okur yazarı olmak, gittikçe toplumların gelişmişlik sırasında önem kazanmaya başladı. Cumhuriyet döneminde büyükler küçüklere öğretiyordu. Şimdi ahir zaman bilgi çağında küçükler büyüklere öğretir duruma geldi. Bizim neslin, bizden yaşlı nesillerin bilgisayara çok fazla aşinalığı yok ama gençlerimiz, çocuklarımız adeta bilgisayarla doğdular, onunla birlikte yaşıyorlar. Bilgi toplumu olma bakımından onlara çok büyük ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı görerek biz işe 2003 yılında gençlerden başladık. Öğrencilerimizden başladık ve okullarımızın tamamına Milli Eğitim Bakanlığına gerekli destekleri vererek bilgi teknolojisi sınıfları kurduk. Bunu yurdun her tarafında tamamladık. İnternet bağlantısı olmayan en ücra köşelere dahi iletişim kurmak suretiyle bağlantı gerçekleştirildi.''

''Biz bilgi toplumuna 2023'ten önce 2013'te ulaşacağız. 10 gün önce yapılan açıklamada Türkiye bilişim alt yapısında Avrupa'nın 5. Dünyanın 10. ülkesi olarak tescil edildi. 7 yıl içerisinde bu noktaya geldik'' diyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

''Avrupa'nın ileri seviye ülkeleri arasına geldik ama biz bunu yeterli görmüyoruz. 2023 hedefimiz var, 2013 hedefimiz var... 2023'te 70 milyon insanımızın internet kullanır hale gelmesini hedefliyoruz. O zaman nüfusumuz 85-90 milyon olacak, daha çok hedeflerimiz var. Bunlara emin adımlarla ilerliyoruz. Başarılı olacağından da eminiz. Bir ülkenin kalkınması için refahı yakalaması için büyük Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için mutlaka alt yapımızı hazır hale getirmemez lazım. Tıkanan yollarımızı adeta ana atar toplar damarlarımız gibi açmamız lazım. Havayoluyla, denizyoluyla, karayoluyla iletişim yoluyla bunların hepsinin de ötesinde insanı her şeyin üstünde görerek, 'insanı yücelt devlet yücelsin' anlayışıyla, insanımızın gönüllerine inen yolları da yapmak suretiyle, ülkemizi hedeflerine ulaştıracağımıza eminim.''

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ise 2006 yılında kurulan üniversitenin yapılan yatırımlarla her geçen gün büyüyen kampüsü, artan akademik personeli ve öğrenci sayısı ile Yozgat'ı ulusal ve uluslararası platformda gururla temsil ettiğini söyledi. Varinli, ''Akademik personel sayımız 2007 yılında 176 iken bu yıl itibarıyla 313, idari personel sayımız da 126 iken 165'e ulaşmıştır'' dedi.

Törene, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da katıldı.