BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Selçuklu Sempozyumu sona erdi!

Kayseri'de düzenlenen ve 28 ülkeden 300 katılımcının yer aldığı "1. Uluslararası Selçuklu Sempozyumu" sona erdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen ''1. Uluslararası Selçuklu Sempozyumu'' sona erdi.

Sempozyumun kapanış oturumu, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kasım Yaşar Koparman başkanlığında ERÜ Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirildi.

Koparman, burada yaptığı konuşmada, 300'den fazla yerli ve yabancı akademisyenin bildiri sunduğu sempozyumun verimli geçtiğini söyledi.

Sunulan tebliğlerin kitapçık haline getirileceğini ifade eden Koparman, ''700 yıl önce ömrünü tamamlayan Selçuklular halen ilgi konusudur. Tarih, gerginlik ve düşmanlık değil, barış köprüsü olarak görülmelidir. Bu sempozyum, belirli aralıklarla farklı ülkelerde tekrarlanmalı. Bunun için Erciyes Üniversitesi öncülüğünde bir sekreterya oluşturulmalı'' dedi.

ERÜ Rektör Yardımcısı ve Sempozyum Düzenleme Komitesi Eşbaşkanı Prof. Dr. Metin Hülagü de büyük bir katılımla gerçekleşen sempozyuma en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalıştıklarını belirterek, ''Selçuklu coğrafyasında bugün 28 ülke varlığını sürdürüyor. Bu sempozyum, her yıl bu ülkelerden birinde düzenlenmeli. Ayrıca bu sempozyumda sunulan tebliğler ve Selçuklularla ilgili bilgilerin yer alacağı bir web sayfası oluşturulmalı. Tüm katılımcılara sempozyumu onurlandırdıkları için üniversitem adına teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

27 Eylüldeki açılış töreniyle başlayan sempozyumda 28 ülkeden bilim insanları Türkçe, Arapça, Farsça, Rusça ve İngilizce dillerinde bildiri sundu.