BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.502,95
HABER /  POLİTİKA

Bakan Yıldırım iğrenç buldu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ses kaydı yeniden "telekulak" tartışmasını gündeme taşıdı.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye'de olsa benim sırtıma yıkabilirdiniz ama olay Türkiye dışında" açıklamasını yaptı, "Dinleme iğrenç birşey" sözleri ile tepki gösterdi.

Bakan Yıldırım, Güral Sapanca Otel'de düzenlenen 4. Telekomünikasyon Zirvesi'nin kapanışında konuştu.

Yıldırım, "Dinleme insanlığın bir sorunu. Etik olmayan, evrensel hukuka uymayan, haberleşme özgürlüğüne aykırı, iğrenç bir şey. Bunu yapmak, insanlıkla bağdaşan bir şey değil. Türkiye'de bu korku yayılmaya çalışılıyor ama vatandaş geçen sene yüzde 24 daha fazla konuşmuş, yüzde 50 daha fazla mesaj göndermiş. Millet inadına konuşuyor. 3-5 tane hak, hukuk tanımayan kendini bilmez için vatandaşın korku yaşamaması lazım" dedi.

Binali Yıldırım, sabit telefon işletmecilerinden birinin, "Bakanlığınızın numaralarını bize taşımak istiyoruz" demesi üzerine, "Sizden hizmet almak bizim için onurdur, hizmet verecekseniz" dedi.

Bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ses kaydını hatırlatması üzerine, şunları söyledi:

"Hadi Türkiye'de olsa benim sırtıma yıkabilirsiniz ama olay Türkiye dışında. Dinleme insanlığın bir sorunu. Etik olmayan, evrensel hukuka uymayan, haberleşme özgürlüğüne aykırı, iğrenç bir şey. Bunu yapmak, insanlıkla bağdaşan bir şey değil. Türkiye'de bu korku yayılmaya çalışılıyor ama vatandaş geçen sene yüzde 24 daha fazla konuşmuş, yüzde 50 daha fazla mesaj göndermiş. Millet inadına konuşuyor. 3-5 tane hak, hukuk tanımayan kendini bilmez için vatandaşın korku yaşamaması lazım."

Yıldırım, "İletişimdeki vergilerle ilgili sorunu çözmek için ne zaman Maliye Bakanı ile bir araya geleceksiniz?" sorusu üzerine, "Maliye Bakanı ile hep bir aradayız. Artık sadece ses iletimi değil, içerik iletimi de var. Ses iletimi ile içerik iletiminin aynı tarifeden vergilendirilmesi sektörü olumsuz etkiliyor. Bu işin yeniden düzenlenmesi lazım" dedi.