BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.515,69
HABER /  POLİTİKA

Bakan Varank açıkladı: CHP, Anayasa Mahkemesine başvurdu!

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Uzay Ajansının kuruluş kararnamesinin iptali için CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurduğunu belirterek, "Bilime ve teknolojiye karşı olan CHP’nin bu girişimi çalışmalarımızı durduramayacak" ifadesini kullandı.

Abone ol

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Uzay Ajansının Türkiye’nin 20 yıllık hayali olduğuna, büyük bir heyecanla çalışmalarını yürüttüklerine dikkati çekerek, Ajansın kuruluş kararnamesinin iptali için CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurduğunu kaydetti. 

Bakan Varank, "Bilime ve teknolojiye karşı olan CHP’nin bu girişimi çalışmalarımızı durduramayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Eskişehir’de iş insanlarıyla bir araya geldiği toplantıda da bu konuya değinen Bakan Varank şunları söyledi:

"Bir saat kadar önce arkadaşlarımız bana bir haber getirdi. Biliyorsunuz Türkiye’nin 20 yıllık hayali, bir Türkiye Uzay Ajansının kurulması hayali vardı. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla Türkiye Uzay Ajansımızı kurduk. Çalışmalarımıza büyük bir şevkle başladık. Hatta Türkiye’nin milli uzay programını oluşturmak üzere çok başarılı bir çalıştay gerçekleştirdik. Bugün öğrendik ki CHP Anayasa Mahkemesine başvurarak Türkiye Uzay Ajansı kurulum kararnamesini iptal ettirmek istiyor. Ben tabi bunun takdirini siz değerli misafirlerimize bırakmak istiyorum. Biz bilim diyoruz, teknoloji diyoruz, onlar hala eskileri karıştırmak istiyorlar. Bizim önümüze set çekmek istiyorlar. Ama biz buna müsaade etmeyeceğiz, bildiğimiz yolda emin adımlarla inşallah ilerleyeceğiz."

"Milletçe sahip çıkmamız lazım"

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, konuyla ilgili twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Havacılık, uzay ve ileri teknolojiler alanında atılan her adıma milletçe sahip çıkmamız lazım. Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş’ların başına gelenler artık bir daha tekrarlanmamalı" ifadelerini kullandı.

İşte CHP'nin iptal dilekçesi