BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.434,24
GÜNCEL

Bakan Soylu mezun olduğu okulda karne dağıttı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da mezun olduğu Bekir Sami Dede İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da mezun olduğu Bekir Sami Dede İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. İlkokulu burada okuduğunu, disiplini, terbiyeyi, arkadaşlığı, çalışkanlığı, hürmeti, saygıyı, karşılan zorluklarla mücadele etme becerilerini öğrendiğini vurgulayan Soylu, yine dürüst ve namuslu olmayı, insan haklarını bu okulda öğrendiğini kaydetti. Soylu, sınıf başkanlığı da yaptığını dile getirerek, okul yıllarındaki yaşadığı heyecanları anlattı.

lkokul arkadaşlarının bir bölümüyle hal görüştüğünü belirten Soylu, öğrencilere hitaben şunları söyledi:

"Memleketimiz güçlü ve büyük bir memlekettir, çalışanın her zaman hakkını aldığı bir memlekettir. Bu okullardan, ülkeyi yöneten, ülkedeki zorlukları aşan ve aşmaya çalışan, ülkeyi geleceğe hazırlayan evlatlar yetişmiştir. Sadece ben değil, kimisi özel sektörde, kimisi kamuda, kimisi başka alanlarda memleketimize hizmet eden evlatlar yetişmiştir. Biz size güzel bir ülke, güzel yarınlar ve gelecekler bırakıyoruz. Fukara bir ülke değil, çaresizlik içinde bir ülke değil, tam anlamıyla yarınlara umutla bakan, öz güvenini kazanmış, 81 vilayetinde üniversitesi olan, etrafında herhangi bir tehdit içermeyen Türkiye bırakıyoruz."

Soylu, çocuklara insansız hava araçları, dünyanın en önemli savaş gemilerini ve helikopter üreten, uçak ve araba üretmeye de başlayacak olan bir ülke, tarihini unutmayan Türkiye bıraktıklarını dile getirerek, "Ben de sizin gibi aynı sıralarda büyüdüm. Bu ülke bana bu imkanı sağladı. Kötülüklerle mücadele ediyoruz, terörle. Çocuklarımıza zarar vermesinler, ailelerimizi üzmesinler, annelerimizi sıkıntıya düşürmesinler diye. Uyuşturucuyla mücadele ediyoruz." diye konuştu.

Uyuşturucuya karşı büyük bir mücadele verdiklerine işaret eden Soylu, İçişleri Bakanlığı'na geldiğinden itibaren okulların etrafının güvenlikli olması için önemli projeler başlattıklarını söyledi.

Yaz tatiline çıkacak çocuklara da kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Soylu, "Annelere, babalara sesleniyorum; mümkünse çocuklarınıza okulun dışında başka ek yetenekler geliştirmeyi ne olursunuz sağlayınız, devletin geliştirdiği birçok imkan var." dedi.

Soylu, doğu ve güneydoğuda görev yapan öğretmenlerin büyük kahramanlıklar yaptığını anlatarak, "Ülkeyi fesada sürüklemek isteyenlere karşı milletin birliğini, çocuklarımızı yarınlara ümitle yetiştirme heyecanını ortaya koyuyorlar. Buradan Necmettin öğretmenimizi, buradan Batman'da görev yaparken şehit olan Aybüke kızımızı, heyecanının onun şarkısını onun türküsünü anıyorum. İnanınız ki bu memleket bugün ayakta duruyorsa şu ay yıldızlı bayrak uğruna kendini feda edecek mesleğin mensubu olduğu içindir." diye konuştu.

Sitene Ekle