BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,80
ALTIN 2.472,08
MEDYA

AK Parti'den son dakika bedelli askerlik açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 'Bedelli askerlik siyasetin gündemindedir, bu konunun çözümü için siyaset üzerine düşeni yerine getirecektir' dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Ama şu anda gerçekte kamuoyu araştırılmalarında bizim gördüğümüz nedir? AK Parti’nin oyu Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunun 4 - 6 puan altındaydı. AK Parti yüzde 46 bandında gözüküyor. Bu oyla alacağı milletvekili oylarına baktığımızda AK Parti’nin 300’ün üzerinde vekil aldığını görüyoruz. HDP üzerinden değil bu analiz. HDP barajı geçse bile AK Parti 320’nin üzerinde milletvekilini alıyor" dedi.

SEÇİMDEN SONRA BEDELLİ ASKERLİK GÜNDEMDE OLUR MU: Başbakanımız bakış açısının müspet olduğunu söyledi ama gündemimizde var demedi. “Seçimden sonra değerlendirilir” dedi. Ben de aynı şekilde. Ama şunu göz ardı edemeyiz. Bunun için ne oluşması gerekiyor? 5.5 milyon kardeşimiz var, bunların talepleri var. İhtiyaçları tabi dikkate alacak, bunların hepsi bir değerlendirme bir istişare bir konjonktürelolarak tam siz Kandil’e dönük büyük bir operasyon planlarken, terörü kaynağında kurutmak için mücadele yürütürken örnek olarak söylüyorum, ne yapmazsınız? Bir bedelli düzenlemesi yapmazsınız. Seçimden sonra dememizin sebebi şu, Kuzey Irak’ta Kuzey Suriye’de çalışmalarımız belli aşamaya gelir ve bu konuda bir rahatlık oluşur, ondan sonra tabi ki bedelli askerlik gündemimize alınır, değerlendirilir. Çünkü siyasetin görevi toplumsal talepleri dikkate alıp bunları çözmektir. Bedelli bekleyen arkadaşlarımız şundan emin olsunlar bu konu siyasetin gündemindedir. Bu sorunun çözümü için siyaset üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir."

Sitene Ekle