BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.433,75
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Millet bahçesi' açıklaması: Central Park'ın...

Katıldığı televizyon porgramında Atatürk Havalimanı'nın kapatıldıktan sonra millet bahçesi olarak düzenleneceğini söyleyen Erdoğan, 'Central Park'ın yaklaşık 4 katı büyüklüğünde olacak. Yeni statlar yapıyoruz; eski statları da millet bahçesine dönüştürüyoruz.' dedi.

CNN TÜRK ve Kanal D ortak yayını ile ekrana gelen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan soruları yanıtladı. Atatürk Havalimanı'nın kapatıldıktan sonra millet bahçesi olarak düzenleneceğini söyleyen Erdoğan, "Central Park'ın yaklaşık 4 katı büyüklüğünde olacak. Yeni statlar yapıyoruz; eski statları da millet bahçesine dönüştürüyoruz. Proje mimarları bu ihtiyaçlara göre çalışıyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin çılgın projesi mutluluk, huzur ve toplumsal barış. İnsanlar mutsuz ve toplum kavgalı mı?" sorusu üzerine, İnce'nin söylediklerinin bir proje değil temenni olduğunu, mutluluğu ve huzuru neyle getirecekse bunu ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

Mutluluk ve huzur için somut bir şeyler gerektiğine değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz 'Türkiye'yi dört ana sütunun üzerinde yükselteceğiz' dedik. Bunlar nedir? Eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Bunun devamında ulaşım, enerji, tarım, dış politika var ama bu şimdi kalkıp projeyle konuşmuyor, hep kaçak güreşiyor. Biz bir şey söylüyorsak, 'Onu ben söylemiştim' diyor. Millet bahçeleri diyoruz, 'Ben onu söylemiştim' diyor. Bunlar, bizim büyükşehir belediye başkanlığımız sürecinden gelen projeler. Şu anda biz İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nı gündeme getirirken bir şey ortaya koyduk. Bu bambaşka olacak. Central Park'ın dört katı falan bu. Şimdi yeni statlar yapıyoruz, eski statları da Millet Bahçesi'ne dönüştürüyoruz."

"İHTİYAÇLARA GÖRE ŞEKİL ALIR": Erdoğan, "Yeşile dönüş biraz da öz eleştiri mi?" sorusu üzerine, Atatürk Havalimanı'nın olduğu yerin İstanbul'un çok içinde kaldığını dile getirdi. Havalimanındaki terminal binasını fuar ve müze olarak kullanabileceklerini, bunun üzerinde çalışıldığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Projeler ihtiyaçlara göre şekil alır. Bizim proje mimarları bu çalışmayı buna göre yürütüyorlar. Benim buradaki derdim şu: Geçen sahilde baktım, herkes iftar için hazırlık yapıyor. Arabadan indim ve hemen bir ailenin yanına yaklaştım. Herkes gelmeye başladı. Demek ki bir ihtiyaç var. Benim vatandaşım iftar saatinde sahile inip orada bulduğu ağacın altına giriyorsa bizim bunun çok daha büyüğünü yapmamız lazım. Atatürk Havalimanı inşallah bu işi görecek." 

Erdoğan, 29 Ekim'de açılışı yapılacak havaalanının dünyanın ilk üç havalimanından biri olacağını ve bağlantı yollarıyla şehre çok uzak olmadığını anlattı.

Sitene Ekle