BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Şahin'den PKK açıklaması!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 2012 yılı için yayımladığı mesajda bakanlığın imza attığı başarılı operasyonların altını çizdi

Abone ol

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, sözde final yılı ilan ettiği 2012'de güvenlik birimlerinin özverili ve fedakarca çalışmaları sonucu terör örgütlerine büyük darbeler vurulduğunu bildirdi.

Şahin, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, İçişleri Bakanlığı'nın üstlendiği görev ve sorumluluklar bakımından hayatın oldukça geniş bir alanında, doğrudan insana yönelik, çok önemli hizmetler üreten bir bakanlık olduğunu belirtti.

Devlet yönetiminde üstlendiği misyon ve mensuplarının birbirlerine bağlılığı ile köklü bir yönetim geleneğine sahip olan İçişleri Bakanlığı'nın, 2012 yılında da vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını temin için her türlü gayreti gösterdiğini ifade eden Şahin, geride bırakılan yılda büyük bir azim ve kararlılıkla yürütülen terörle mücadele başta olmak üzere, bakanlığın bütün hizmet alanlarında önemli çalışmalar yapıldığını, birçok projenin uygulandığını, ekonomik büyüme ve kalkınmanın da devam ettiğini anlattı.

TERÖR ÖRGÜTÜNE BÜYÜK DARBE VURULDU

Şahin, şunları kaydetti:

''Hükümet olarak en büyük arzumuz, ülkemizin, her alanda sorunlarına çare bulmayı başarmış, yarınlarına umutla bakan, huzurlu ve güvenli insanların yaşadığı bir ülke olmasıdır. Ancak ülkemizin gelişmesi ve büyümesinden rahatsız olan iç ve dış mihraklar, huzur ve güven ortamımızı bozmaya yönelik menfur gayretlerine devam etmektedir.

Buna karşılık, ülkemizin birliğine ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik faaliyet gösteren her türlü terör örgütüne karşı mücadelemiz, hukuk devleti ilkelerinden ve insan haklarından taviz verilmeden ve kararlılıkla sürdürülmüş, bölücü terör örgütünün sözde final yılı ilan ettiği 2012 yılında, güvenlik birimlerimizin özverili ve fedakarca çalışmaları sonucu terör örgütlerine büyük darbeler vurulmuştur.

Bizler, bu mücadeledeki en büyük gücümüzü, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusundan almaktayız. Aramızdaki kardeşlik bağlarının, sevgi ve hoşgörünün daim kılınması ile karşılaştığımız ve karşılaşacağımız bütün sorunları aşacak, nereden gelirse gelsin, maruz kalacağımız her türlü tehlikeyi hep birlikte bertaraf edeceğiz.''

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

Mücadele ve hizmet yarışında, başta mülki idare amirleri, güvenlik görevlileri ve birlikte çalıştıkları Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olmak üzere, bakanlığın bütün personelinin, yasalarla kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getireceklerine ve çalışmalarında hak ve adaletten asla ayrılmayacaklarına yürekten inandığını belirten Bakan Şahin, şöyle devam etti:

''Bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı bütün mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu vesileyle, vatan topraklarımızın ve ülke güvenliğimizin korunması uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz başta olmak üzere, bütün vatandaşlarımızın ve bakanlığımızın merkez ve taşra birimlerinde görev yapan mensuplarımızın, eş ve çocuklarının yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor, 2013'ün, milletimize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisiyle, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.''