BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.382,79
HABER /  GÜNCEL

Bakan Şahin'den Kırca'ya hain cevabı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Levent Kırca'nın ağır eleştirilerine 'ben onun seviyesine düşmem' diye yanıtladı.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 'AK Parti'nin doğru işler yaptığını savunan bazı sanatçıları 'vatan haini' ilan eden Levent Kırca'ya tepki gösterdi.

Bakan Şahin, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla geldiği kentte gazetecilere, bakanlığının çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ONUN SEVİYESİNE DÜŞEMEM

Levent Kırca'nın ''AK Parti'nin doğru işler yaptığını savunan bazı sanatçıları 'vatan haini' ilan etmesi''ni nasıl değerlendiren Şahin, ''Şimdi onun bireysel olarak yaptığı açıklamalara benim onun seviyesine düşerek cevap vermem yanlış olur. Halk herşeyi görüyor. Milletimiz ne diyorsa, biz milletimizin rotasında ve istikametinde devam ediyoruz. Onlar bireysel görüş olarak kalacaktır ve kendi içinde yok olacaktır'' şeklinde cevap verdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR

Bir gazetecinin ''terör örgütünün sosyal medyayı kullanmasıyla'' ilgili düşüncesini sorması üzerine Şahin, ''Şimdi terör örgütü çok farklı yöntemleri kullanıyor. Tek sosyal medyayı kullanmıyor. Ama gençlerimiz ve çocuklarımız bakımında sosyal medya önemli bir iletişim alanı. Doğru bilginin analiz edilmesi gerekiyor. Özellikle annelerin, babaların sosyal medyadan çocuklarımıza ve gençlerimize gelen bilgileri iyi bir şekilde analiz edeceği sistemi de hayata geçirmemiz gerekiyor. Sosyal medyadaki bütün tehlikeleri de bizim yönetmemiz, gerekli bütün tedbirleri almamız gerekiyor'' dedi.

Kendilerinin okul yapmasına karşın terör yandaşlarının okul yaktıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

''Onlar, okullar yapıldığı zaman, insanlar cahillikten kurtulduğu zaman, bölge kalkındığı zaman terörün biteceğinden endişe ediyorlar. Savaş zamanında bile okullar yakılmamıştır. aksine korunmuştur. Okulları yakarak çocuklarımızı okutmamak ve cehaletten beslenen bir anlayışla yollarına devam ediyorlar.

Yaklaşık 15 gün önce Diyarbakır Silvan'da aile toplum merkezi açılışı yaptık. Şu anda bölgede kadınlarımız, gençlerimiz çocuklarımız için 40 merkez açıyoruz. Burada belediyelerimizin sağladığı sosyal tesis imkanlarını orada belediyelerin niyeti farklı olduğu için sağlayamadığından, sosyal devlet olarak biz o ihtiyacı gideriyoruz.''

Her türlü tehlikenin iyi yönetilmesi gerektiğine işaret eden Şahin, ''Oradan (sosyal medya) gelen tehlike de büyük bir tehlikedir. Gerekli tedbiri hem bakanlığımızın hem de ilgili bütün bakanlıkların alması gerekiyor. Ama en önemli görev ailelere düşüyor. Ailelerin çocuklarını çok iyi kontrol etmesi, analiz etmesi, çocuklarını uyarması ve gerekli tedbiri alması lazım. Ailede de kadınlara anneye çok iş düşüyor. Bu nedenle kadınların eğitimi önemli'' diye konuştu.

BEDELLİDEN ELDE EDİLECEK GELİR NEREDE KULLANILACAK?

Şahin, bedelli askerlikten elde edilecek gelirden şehit ailelerinin yararlanıp yarlanmayacağına ilişkin soruya da, ''Yönetmeliği dün imzaladık. Bugün muhtemelen yayınlanmıştır. Yönetmelikte gelirin nasıl kullanılacağı, madde madde hazırlandı. 3 yıllık kullanma planı yani. Şehit yakınlarımız için, gazilerimiz için, şehitliklerimiz için ve engellilerimiz için kullanılacak. Alanlar belli, nasıl kullanacağımız belli, parayı nasıl harcayacağımız belli. O konuda herkes rahat olsun'' dedi.