BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Şahin'den kararlılık mesajı!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Türkiye'nin bir normal gündemi var onu yönetiyoruz.Türkiye'nin bir de anormal gündemi var. Biz o gündemi istememekle birlikte yönetmek durumundayız" dedi.

Abone ol

Sultanbeyli Hükümet Konağı'nın açılışı yapıldı. Açılışa İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın , Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile vatandaşlar katıldı.

YEPYENİ BİR BAŞARI GERÇEKLEŞTİRDİK

Açılış öncesi bir konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin , "Kuruluş ve düzeni geçen yüzyıla kadar gitmeyen 20. yüzyılın problemli bunalımlı döneminde kendini geliştirmeye çalışmış bir ilçemiz olarak başardığı önemli çalışmalar yanında bugün de yeni bir başarıyı yakalamış ve gerçekleştirmiş olmanın sevincini ve gururunu yaşamaktadır. Bir yerin ilçe olması ve oraya ilçe birimlerinin ve ilçe kaymakamlığının kuruluşuyla gerçekleşir. Bu hizmetlerin yapıldığı mekanlar da o hizmetlerin varlığı kadar önemlidir. İşte bugün hükümet konağı ilçe kaymakamlığı ile halkımıza çok daha şeffaf çok daha süratli olumlu hizmetlerin gerçekleştirilebildiği bir mekan olarak hizmet alınması suretiyle burada yepyeni bir başarıyı gerçekleştirmiş olduk" dedi.

ORDU VE İDİL'E HAVAALANI!

Bakan Şahin, Sultanbeyli'de Hükümet Konağı açılışı yapılırken Iğdır 'da ise, havaalanı açılışı yapıldığını kaydederek, "Biz bu güzel illerimizi ilçemizi korumak için ilelebet sahibi olarak devam etmek için milletçe inancımızı çalışmamızı devam ettiriyoruz. Bu anlayıştır ki Iğdır gibi küçük bir ilimizde havaalanı ilk seferiyle bugün şu saatte hizmete alınıyor. Galiba 47. havaalanını hizmete alıyoruz. 52. 'si de Karadeniz'de Ordu'da inşaatı hızla devam eden havaalanımızı 52. havaalanımız da yolda geliyor. Devam edenlerin içinde ikisini de söylemek zorundayım. Bir tanesi Şırnak ilimizin İdil ilçesi sınırlarında bu sene hizmete alınması planlanan havalanı. Bir tanesi de Hakkari'nin Yüksekova sınırları içinde önümüzdeki yıl hizmete alınacak olan havaalanı " şeklinde konuştu.

KARARLILIK MESAJI
Bakan Şahin, konuşmasında terörle mücadeleye kararlı bir şekilde devam ettiklerini de belirtti. Şahin, " Türkiye 'nin bir normal gündemi var onu yönetiyoruz. Türkiye 'nin bir de anormal gündemi var. Biz o gündemi istememekle birlikte yönetmek durumundayız. Bir tarafta hayatın normalini yaşamak yönetmek durumunda olan bir millet hükümet bir devlet diğer tarafta da hayatını sürprizlerin oluşturduğu bir hükümet. Biz tarihin derinliklerinden gelen yönetim kültürüne sahip bir milletiz. Sahip olduğumuz ülke de bize has bir ülkedir. Biz hayatı bir taraftan güzellikleriyle normal yaşarken yönetirken bizim moralimizi bozmak isteyen gündemimize girmek isteyen bölücülerin yıkıcıların içeriden dışarıdan kimden gelirse gelsin oluşturdukları anormal gündemi biz karşılarız ve onun yönetimini kriz yönetimi olarak gerçekleştiririz."

"Dolayısıyla Türkiye 'nin içeriden veya dışarıdan birtakım entrikalarla müdahalelerle oyalamalarla moralini bozacağını kalkınma hamlesini hayata tutunma arzusunu sarsacağını düşünenler bu yolda program plan geliştirenler şunu bilmedirler ki bu milletin büyüklüğü ortak vicdanı ortak aklı ve bu devletin gücü dinamikleri bu ülkeye bu millete yönelik kötü düşünceyi ve şer davranışları yönetmeye yetecektir. Biz bu konuda ne olursa olsun gelecek bütün yanlış kötü niyetli gelişmeleri karşılamaya inadına kararlıyız. Son nefesimize kadar bu ülkede hür ve bağımsız yaşamaya yaşatmaya ve ilelebet bu ülkenin sahibi olarak kalmaya ve bu ülkeye sadakatimizin aşkımızın gereği olarak da bu ülkeyi kalkındırma hamlesine devam edeceğiz devam ediyoruz " diye konuştu.

Ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbuş Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin Sultanbeyli Hükümet konağının açılışını yaptı. (DHA)