BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den ilginç Kürt sorunu çıkışı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Kurultayının ardından ilk yapacakları işin Kürt sorununun çözümüyle ilgili girişimin arkasını getirmek olacağını söyledi.

Abone ol

Loğoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidar partisinin CHP'yi ''vatan haini'' olarak suçlamaya yeltendiğini, bunların ''yakışıksız ve ölçüsüz nitelendirmeler'' olduğunu ifade etti.

Vatanseverlik bağlamında AK Parti'nin bir ayrıcalığı olmadığını belirten Loğoğlu, ''CHP'yi, Türkiye'yi dışarıda şikayet etmekle suçluyor. Eleştiri başka şikayet başkadır. Biz eleştiride bulunurken Türkiye'yi eleştirmiyoruz, AKP politikalarını eleştiriyoruz. AKP, Türkiye'nin sahibi değildir. Ülkenin tek sahibi millettir'' dedi.

AK Parti'nin en başarısız alanının ''dış politika'' olduğunu savunan Loğoğlu, Türkiye'nin ilk defa komşularını tehdit eden ve tehdit edilen bir ülke haline geldiğini öne sürdü. Loğolu, şunları söyledi:

''AKP, bağımsız bir dış politika geliştirememiştir. Gürültülü, koşuşturan, her taşın altından çıkan ama belirlediği hedeflere ulaşamayan, savurgan bir dış politika izleyen AKP, Türkiye'nin inandırıcılığının aşınmasına sebebiyet vermiştir.

Ahmet Davutoğlu'nun el üstünde tutuluyor olmasının sebebi, izlediği politikaların etkili ve başarılı olmasından değil, önemli, ağırlıklı, küresel aktör Türkiye'nin etkisiz ve marjinal bir devlet haline getirilmiş olmasından kaynaklanıyor. Çünkü etkisiz ve yüksekten uçan bir Türkiye, batının işine gelir. AKP, dış politikada söylediğini yapmayan, yaptıklarını ise söylemeyen bir iktidardır.''

Akdeniz'de düşen uçakla ilgili konuya ilişkin anlatımların bir kaç günde bir değiştiğine işaret eden Loğoğlu, ''Gerçek tablo ortaya kesin olarak konulabilmiş değil. Kesin olmayan ara açıklamalar yerine bütün veriler toplanıp, değerlendirildikten sonra kesin açıklama yapılması en doğru hareket tarzı olacaktır'' dedi.

Loğoğlu, Türkiye'nin, gerçeklerden kopuk bir dış politika izlediğini öne sürdü.

Yeni Anayasa yazımı sırasında ''basına sansür önerilerinin dile getirilmesiyle'' ilgili soru soran bir gazeteciye Loğoğlu, ''Gerçek demokraside olması gereken basını kısıtlamak değil alabildiğine özgür yapmaktır'' karşılığını verdi.

Loğoğlu, bir başka soru üzerine, CHP Kurultayının ardından ilk yapacakları işlerden birinin; Kürt sorununun çözümüyle ilgili girişimin arkasını getirmek olacağını kaydetti.