BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  POLİTİKA

Bakan Şahin küplere bindi!

Adalet Bakanı Şahin, Deniz Feneri e.V ile ilgili iddialara cevap verdi. Peki AK Parti, bu davanın neresinde? İşte yanıtı;

Abone ol

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Deniz Fener e.V davasıyla ilgili olarak, iktidarının zerre kadar bir sorumluluğunun bulunmadığını söyledi. Siyaset kurumunda büyük bir itham yarışının başladığını da söyleyen Şahin, ak kara 29 Mart sabahı belli olacaktır dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''(Falan ülkede, falan dernek yöneticileri suiistimal yapmış. Bunun sorumlusu da sizsiniz) diyorlar. Bana ne ya. Bana ne. Almanya'daki bir derneğin yöneticileri yanlış yapmışlarsa, yargılanmışlarsa, benim iktidarımdan buna ne?'' dedi.

Şahin, AK Parti Antalya İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, İslam dininin çok kutsal aylarından biri olan ramazan ayının geride bırakıldığını belirtti.

''İTHAM YARIŞI''
Vatandaşların ramazan ayını doya doya yaşamaya gayret ettiğini, ancak siyaset kurumu ve kimi siyasetçilerin bugünleri halk kadar duyarlı geçirmediğini belirten Şahin, ''Bugünler adeta bir itham yarışı, karşılıklı suçlama yarışı halinde geçti. Bunlar siyaset kurumuna itibar kazandırmadı'' dedi.

YOLSUZLUK İDDİALARI
Siyaseti bir hizmet yarışı olarak gördüğünü vurgulayan Şahin, ''Hizmette kendileriyle yarışamayanların ''Bunlar yolsuzluk yapıyor, bunlar suistimal yapıyor'' iddialarında bulunduğunu söyledi. İnsanları, partileri ve iktidarları, ürettikleri hizmetlerle kıyaslamak gerektiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

''Biz iktidar olarak göreve geldiğimiz andan beri kamu kaynaklarının en iyi şekilde halkımızın yararına kullanılması için yoğun çaba sergiliyoruz. En ufak bir kaçak olduğu takdirde hemen üzerine gidiyoruz, sorgulayarak bu kaçağı kapatmaya gayret ediyoruz.

Lütfen bize, 'Senin bakanlığında şu yanlışlıklar yapılıyor' deyin. Eğer gerçekten yanlışlıklar oluyorsa ben size teşekkür ederim, düzelttiririm. Çünkü biz hatamızı söyleyene 'Allah razı olsun' demeyi bir ahlaki kaide olarak biliriz. Ama bize 'Şurada bir şey yapılıyor, şu kamu kuruluşunda şöyle bir şey yapılıyor' demeyin. 'Falan ülkede, falan dernek yöneticileri suistimal yapmış. Bunun sorumlusu da sizsiniz' diyorlar. Bana ne ya. Bana ne. Almanya'daki bir derneğin yöneticileri yanlış yapmışlarsa, yargılanmışlarsa, benim iktidarımdan buna ne? Benim iktidarımla ne alakası var? Ne yapmak istiyorlar?