BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL

Bakan Tüzmenden kriz uyarısı

Erdoğan'ın ekonomi kurmaylarından Bakan Tüzmen, açık açık Türk sanayicisini uyardı: Kriz kapımızda, dikkatli olun!

Abone ol Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ABD Temsilciler Meclisi’nin 700 milyar dolarlık paketi reddetmesi nedeniyle önümüzdeki dönemde finans sektörünün de bir kriz yaşayacağını, bundan dolayı borçlanmaların daha yüksek faiz ve kısa vadelerle yapılabileceğini söyledi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, seçim bölgesi Mersin’de, Kültür Merkezi’nde kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile bayramlaştı. Gazetecilerin ABD Temsilciler Meclisi’nin 700 milyar dolarlık paketi reddetmesi yönündeki sorusuyla karşılaşan Tüzmen, Türkiye’nin yaşananları yakından takip ettiğini söyledi. Tüzmen, ABD’nin Türkiye’ye önerdiği paketin tam tersini yaptığını belirterek şöyle konuştu:

“700 milyar dolarlık paketin, maalesef kongre reddinde karar verdi. Yani şu anda o önerilen paket ki, ekonomistler onun küçük büyük olup olmadığını tartışıyor. ‘700 milyar dolarla hiç bir şey kurtarılamaz. En az 2 trilyon dolarlık paket olması lazım’ diyorlardı. ABD senatosu, liberalizmin temsilcisi, kapitalizmin beşiği bir ülkede bu bütçenin kabul edilemeyeceğini söyledi. Enteresan olan ABD’nin tamamı ile liberal ekonomi açısından her zaman güçlülerin ayakta kalıp zayıfların elenmesini gerektiren bir sistemin öncülüğünü yapıyor olması. Bundan önce bize verilen reçetelerde dikkat ederseniz bankaların kesinlikle kurtarılmaması, ekonominin kendi çarklarında yerli yerine oturması, devletin herhangi bir şekilde şirketleri kurtarmaması gerektiği hep vurgulanmıştı. Geçmişte biz bunun örneklerinin gördük. Enteresan bir şekilde bizde yaşananları yakından izliyoruz. Bize söylenen reçetelerin tam tersi şu anda ABD’de yapılıyor.”