BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  GÜNCEL

Manisada damızlık inek yarışı

Manisa’da bu yıl 2. kez düzenlenecek olan "Tekno Tarım’08"'de bu yıl damızlık inek güzellik yarışması yapılacak.

Abone ol Manisa’da bu yıl 2. kez düzenlenecek olan "Tekno Tarım’08" fuarında damızlık inek güzellik yarışması yapılacak. Geçen yılki fuara 70 firmanın katıldı, ziyaretçi sayısı ise 35 bin civarındaydı!

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Manisa Belediyesi Fuar Merkezi’nde 6-9 Kasım günleri arasında yapılacak "Tekno Tarım’08 Manisa Tarım Gıda Hayvancılık Fuarı"nın hazırlıkları sürüyor.

Manisa İl Tarım Müdürlüğü ve Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği fuara, Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi, Celal Bayar Üniversitesi ile kentteki oda ve borsalar destek veriyor.

Manisa Vali Yardımcısı Turan Eren, Türkiye’nin tarımsal potansiyeli yüksek olan bir ülke olduğunu, ancak bunu yeterince kullanamadığını, fuarlar sayesinde potansiyeli kullanmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu ise bu yıl ilk kez Damızlık İnek Güzellik Yarışması düzenleyeceklerini söyledi.
Kent genelinde yaklaşık 2 bin 300 adet tarımsal işletme bulunduğunu, güzellik yarışmasına yoğun katılım beklediklerini dile getiren Kırlıoğlu, "işletmelerin şimdiden yarışmaya katılacakları inekleri yarışmaya hazır hale getirmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

Fuarı organize eden SNS Firma yetkilisi Saruhan Simsaroğlu ise geçen yılki fuara 70 firmanın katıldığını ve ziyaretçi sayısının 35 bin civarında olduğunu, bu yıl 100 firma ile 50 bin ziyaretçi beklediklerini belirtti.