BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bakan Şahin hangi oyunu bozdu?

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamalar CHP'li Umut Oran'ın gündeminde.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamaları gündeme getirerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Hangi oyunu' bozduğu için kendisini görevden aldığını, Şahin’in 'Çomak soktuğu' iş, eylem, plan veya gelişmenin ne olduğunu' açıklamasını istedi.

Oran'ın, Başbakan Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde, "İçişleri Bakanı, AKP Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, bu görevden alınmasından hemen sonra 'İdris Naim Şahin bu ülkede birilerinin oyununu bozdu. Bir şeylere çomak soktu. Siz de bu adamı bozun denilerek talimat verildi' açıklamasını yaptı" ifadesine yer verdi.

Umut Oran, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"- İdris Naim Şahin kendisinin ifadesiyle 'hangi oyunu bozduğu' için yeniden kabineye almadınız? Bu oyunun ayrıntılarını kamuoyuna ne zaman açıklayacaksınız?

- İdris Naim Şahin’in 'çomak soktuğu' iş, eylem, plan veya gelişme nedir, bunları yaşama geçirdiniz mi, ne zaman uygulamaya koyacaksınız?

- 'Bu adamı bozun diyerek talimat verildi' ifadesinde yer alan talimatı kim kime verdi, son yaptığınız 4 bakan değişikliğinde böyle bir durum yaşandı mı?"