BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.395,51
HABER /  GÜNCEL

Bakan: Öyle bir şey demedim

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Deprem olduğunda telefonunuz çalışmazsa Bakanlığı arayın” şeklinde bir açıklamasını...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Deprem olduğunda telefonunuz çalışmazsa Bakanlığı arayın” şeklinde bir açıklamasının olmadığını belirterek, “TBMM’de yaptığım sohbet içinde yer alan kelimeler, cımbızlanarak benim açıklamammış gibi kamuoyuna aksettirilmiş” dedi.
Bakan Elvan, konuyla ilgili açıklamasında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde birkaç basın mensubu ile yapmış olduğum sohbet neticesinde içerisinde yer alan kelimeler basın ahlakına yakışmayacak şekilde, cımbızlanarak benim açıklamammış gibi kamuoyuna aksettirilmiştir. ’Deprem olduğunda telefonunuz çalışmaz ise Bakanlığı arayın.’ Benim kesinlikle böyle bir ifadem olmadı. Ben Soma ile ilgili, özellikle maden faciası sonrası bazı bilgiler verdim. Soma’daki maden faciası sonrası bazı vatandaşlarımız Bakanlığı arayarak Soma’ya ulaşamadıklarını ifade etmişlerdir. Ben de süratle mobil telefonları devreye sokarak bölgeye bu cihazların sevk edilmesini söyledim ve her bir operatör birkaç mobil cihazını Soma’daki facianın olduğu bölgeye yönlendirdi. Buradaki telefon problemi çözüldü. Bunu örnek verdim ve bu tür hadiselerde Bakanlık aranabilir şeklinde de bir ifade kullandım” ifadelerini kullandı. Bakan Elvan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“İfadeyi benim deprem için kullanmış gibi yanlış bir alana çekerek işte, ‘Depremde telefonunuz çalışmıyorsa Bakanlığı arayın’ gibi bir ifadeye dönüştürülmüş. Bu son derece yakışmayan bir şey. Benim orada ifade ettiğim husus bu tür bir sıkıntı yaşandığında, ki Soma’da meydana gelmiştir, bazı vatandaşlarımızın Soma’ya ulaşamamasıdır, olay bize intikal eder etmez biz de mobil telefon operatörlerini bölgeye yönlendirdik. Bu tür lokal hadiseler söz konusu olabilir. ‘Bakanlık bilgilendirilirse tedbir alır’ düşüncesiyle böyle bir ifade kullandım fakat bunu farklı bir yere çekmişler. Buna anlam vermem mümkün değil. Bu konuya açıklık getirmek istedim.”
(İHA)