BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Bakan Mustafa Bakan Varank'tan şok seçim açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 31 Mart yerel seçimlere çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

DİYARBAKIR'da düzenlenen 'Uluslararası İslam Bilim Tarihi ve Fuat Sezgin Sempozyumu'nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gündeme ilişikin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cezayir, Fransa, Hindistan, Irak, İspanya, Katar, Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye'den 80'i aşkın bilim insanın katılımıyla düzenlenen sempozyumda Prof. Dr. Fuat Sezgin anlatıldı.

Sözlerine Prof. Sezgin'i anarak başlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 31 Mart yerel seçimlere de değindi. Ülkenin hem batısında hem de doğusunda çok kirli bir 'al ver' tezgahı kurulduğunu belirten Varank, "FETÖ'nün cesaretlendirdiği CHP, İYİ Parti, Saadet üçlüsüne sözde resmi olmasa da HDP de eklendi" dedi.

BATIDA BELEDİYELERE SOKMAK İSTİYORLAR
CHP'nin, İYİ Parti'nin, Saadet'in aday çıkardığı yerde HDP'nin bu partileri destekleyeceğini belirten Varank konuşmasına şöyle devam etti:

"Hatta meclis üyeliklerine yazıldıklarını görüyoruz. Bu çok ama çok büyük bir tehlikedir. Bu 'zillet ittifakı'nın sonucunda zamanında Diyarbakır'da ve bölgede yaptıkları gibi batı illerinde de PKK'yı belediyelere sokmak istiyorlar. Biz bu tezgahı görüyoruz ama milletimizin desteğiyle bu tezgahı da inşallah bozacağız"