BIST 10.507
DOLAR 32,30
EURO 35,04
ALTIN 2.477,05
HABER /  GÜNCEL

Bakan kaçırılan askerin evini ziyaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan 3 askerden birinin ailesini ziyaret etti

Abone ol

Çelik, Şanlıurfa temasları kapsamında beraberindekilerle er Reşat Çeçan'ın Eyüpkent Mahallesi'ne gitti. Burada kaçırılan askerin babası Cemal Çeçan tarafından karşılanan Çelik, basın mensuplarının görüntü almasının ardından aile fertleriyle bir süre görüştü.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Çelik, söz konusu olayı Şanlıurfa'ya geldiğinde öğrendiğini, AK Parti İl Başkanlığı'nın iftar programında kaçırılan askerin babasıyla da görüştüğünü söyledi.

Bugün de aileyi evinde ziyaret ettiklerini aktaran Faruk Çelik, şunları kaydetti:

''Ailemizin fertleriyle evlerinde görüştük, kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Devlet, bu üç askerimizle ilgili gerekli çalışmaları yapıyor. Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüz sürekli Diyarbakır Valili ile irtibat halindeler. İnşallah bizde İçişleri Bakanımız ve diğer yetkililerle konuyu görüşüp, süreci takip edip, askerimizin sağ salim evine dönmesi konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz'' diye konuştu.

Çelik'e ziyareti sırasında Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Emin Önen, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar ve Halil Özcan ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu da eşlik etti.

Lice-Bingöl karayolunu kesen terör örgütü PKK mensupları 6 Ağustos 2012 tarihinde 3 askeri kaçırmıştı.