BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Işık’tan çatı aday yorumu

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, muhalefetin çatı adayı konusunda eski siyaset tarzında hareket ettiğini belirterek, “Bu açıdan ...

Abone ol

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, muhalefetin çatı adayı konusunda eski siyaset tarzında hareket ettiğini belirterek, “Bu açıdan aday profilinin doğru olmadığı kanaatindeyim” dedi.
Sakarya ziyaretine Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret ederek başlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, gazetecilerin sorduğu muhalefetin gösterdiği çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında açıklamalarda bulundu.
Muhalefetin sergilediği tarzın eski siyaset tarzı olduğunu belirten Işık, şöyle konuştu: “Şuanda muhalefetin tarzı eski siyaset tarzıdır. Muhalefet hala Cumhurbaşkanını halkın seçeceğinin farkında değil gibi bir görüntü sergiliyor. Eğer Cumhurbaşkanı mecliste seçilmiş olsaydı, bugün gösterdikleri çatı aday tipi uygun düşebilirdi. Ama cumhurbaşkanını artık halk seçecek. Eski Türkiye’ye özgün bir tarzla siz yeni bir Türkiye’yi ne okuyabilirsiniz ne de anlayabilirsiniz. Muhalefetin temel açmazı bu, onlar hala eski Türkiye’nin kodlarıyla hareket ediyorlar. Halbuki Türkiye’de çok şey değişti, artık Cumhurbaşkanını halk seçecek. Bunu sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye bari siz hatırlatın. 10 Ağustos’ta ilk tur seçimi yapılacak, belli ki haberleri yok. Bu açıdan aday profilinin doğru olmadığı kanaatindeyim. Adayın ismi eski Türkiye’yi yansıtan bir tarz.”
Muhalefetin çatı aday stratejisinden de bahseden Bakan Işık, şunları söyledi: “Sayın Kılıçdaroğlu CHP içinden bir isim önerse, sayın Bahçeli de MHP içinden bir isim önerse muhtemelen her iki isimde kazanamayacak ama her ikisi de Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra genel başkanlık için ciddi iddiada bulunacaklar. Ve bununda önüne geçmenin yolu kendi açılarından bir taşla iki kuş vurmuş oldular. Ama sivil siyasetin güçlenmesine hizmet edecek bir anlayışı göstermediler. Herkesin bilmesi gereken şey Cumhurbaşkanını halk seçecek ve doğrudan kendi oyuyla seçecek. Böyle bir dönemi algılayamayan siyasetçiler muhtemelen seçimin ilk turunda bu algının, doğrusu bu gerçekle yüzleşecekler.”
(İHA)