BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Işık uyardı darbe tehlikesi geçmedi!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, dünkü darbe girişimine ilişkin konuştu. Işık, 'Darbe engellendi ama tehlike geçti demek için erken' diye konuştu.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık "Darbe engellenmiştir ancak darbe tehlikesi tamamen geçmiştir demek için erken" dedi

Işık'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Hava Kuvvetleri Komutanımız, Deniz Kuvvetleri Komutanımız ve Genelkurmay İkinci Başkanımız tutuldukları Akıncılar Üssü’nden kurtarıldı. Sağlık durumları iyi. Teyakkuz durumumuz var. Herkes evine baksın diyecek durumda değiliz. Bu noktada her an yeni bir sınamanın, denemenin olabileceği bilinciyle hareket edilmesi gerekiyor. Bu darbede rolü olanların tespit edilmesi  için gerekenler yapılıyor. Darbe engellenmiştir ancak darbe tehlikesi tamamen geçmiştir demek için erken.

'CADDELERDE BULUŞMAYA DEVAM EDELİM'

Darbe tehdidi tamamen geçene kadar caddelerde, sokaklarda buluşmaya devam edelim diyoruz. Şu anda operasyonlar Paralel İhanet Çetesi’nin üyelerine yönelik operasyonlar tamamlandı. Bundan sonra çok yoğun bir yargı süreci devam edecek. Bu çetenin deşifre olmayan tüm yapılarını da deşifre etmenin gayreti içinde olacağız. Dünakşam yaşananlardan sonra bunların ne kadar büyük bir ihanet şebekesi olduğu ortaya çıktı.

İDAM MECLİS'İN İRADESİ 

İdam cezası konusu Meclis iradesidir. Siyasi partilerimiz bu konudaki iradeleri önemlidir. Ben bu konuda yorum yapmak istemem. 8 tane subayın olduğunu biliyoruz. İltica başvurusu yaptıklarını biliyoruz. En kısa sürede Türkiye’ye iade edilecekler. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Buna Meclis’imizin çalışmaları da dahil. Bu ihanet şebekesinin alması gereken en ağır cezayı alması noktasında eminim ki Meclis’imiz üzerine düşeni yapacaktır.

KOMUTAN HALKA ATEŞ AÇIN DEMİŞ 

Dün olayın oluş anında önce bana ilk gelen bilgi iki asker birbirini vurdu şeklindeydi. 1 dakika sonra tatbikat yapılıyor diye geldi. Bana böyle geldiyse tatbikat şeklinde bilgi verilmiştir. Halkımız tankın üstüne çıkınca durdu. Hatta bir tane sözde komutan askerlere halka ateş edin demiş. Etmeyince kendi vurmuş askerleri. Böyle kanı bozuk, sütü bozuk insanlar var. Bugün eğer bu darbe tehlikesi şu an için geçti diyorsak kahraman emniyet güçlerimizin, polisimizin, askerimizin çok büyük katkısı var.

 İNCİRLİK ÜSSÜ

Bazı tedbirler uygulanıyor. İncirlik Üssü’nde de bazı tedbirler uygulanıyor. Hava Kuvvetleri komutanımız İstanbul’da bir düğün esnasında derdest ediliyor. Başka bir yere götürülüyor oradan da Akıncılar’a getiriliyor.

BOĞAZI KESİLEN ASKER İDDİASI 

"Boğazı kesilen asker iddiası" sorulması üzerine: Bende öyle bir bilgi yok.