BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42
HABER /  GÜNCEL

Acımasızca saldırdılar kurşunladılar

Boğaziçi Köprüsü'nde açılan ateş sonucu kasığından yaralanan AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Şekercioğlu, yaşadıklarını anlattı.

Abone ol

Boğaziçi Köprüsü'nde açılan ateş sonucu kasığından yaralanan AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Şekercioğlu'nun Tuzla'daki GİSBİR Hastanesi'nde tedavisi sürüyor

FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada Boğaziçi Köprüsü'nde açılan ateş sonucu kasığından yaralanan AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Şekercioğlu'nun Tuzla'daki GİSBİR Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

Şekercioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe teşebbüsüne karşı milletin ayağa kalktığını ifade ederek, "Boğaziçi Köprüsü yolu kapatıldıktan ve askeri darbenin başladığı nokta olarak orada başlamaya yüz tuttuğu bir süreçte orada bitmesi gerektiğini düşündük ve askerin üzerine yürüdük. Tabii acımasızca saldırdılar, kurşunladılar" diye konuştu.

Korkmadıklarını belirten Şekercioğlu, yaralı veya şehit olmanın ve bundan sonra alınacak yaraların "Büyük Türkiye"yi kurmaya engel olamayacağını söyledi.

Şekercioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım ve AK Parti'yi milletin iradesi tecelli ettiği sürece yedirmeyeceğiz. Buradaki kalkışma demokrasiye yapılmış bir kalkışmadır. Bu kalkışmanın karşısında olmaya devam edeceğiz." dedi.

ELİMİZDEKİ TAŞLA PÜSKÜRTMEYE ÇALIŞTIK

Kendilerinden önce giden grubun askerler tarafından tarandığını anlatan Şekercioğlu, "Ben onlara asker demek istemiyorum, ne olduğu belli olmayan adamlar aslında. Arkadaki grupta da biz vardık. Tabii o anın hali ruhiyesiyle onların üzerine koşmaya başladık. Elimizde taş vardı. Taş deyip geçmeyin, Filistin'de bir taş yıllarca İsrail'i püskürtmeyi başarmıştır. Bana göre bunlar da İsrail'den farksız bir terör faaliyetidir. Elimizdeki taşlarla gücümüz nispetinde bu işi püskürtmeye çalıştık. Bedelini ağır ödetmeye kalktılar ama kendileri ödediler. Türkiye'de hiçbir zaman iktidar normal yollar haricinde değişmeyecek." diye konuştu.