BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN

FETÖ'nün darbe girişimine sanatçılardan tepkiler

Sanatçı Kerem Alışık, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini kınadı.

Abone ol

Alışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk halkının, Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne ve bölünmezliğine karşı yapılmaya çalışılan darbe girişimine kahramanca müthiş bir sağduyuyla darbe vurduğunu söyledi.

Halkın demokrasiye nasıl sahip çıktığını dost düşman herkese örnek olacak şekilde gösterdiğini vurgulayan Alışık, şunları aktardı:

"Bu akıl tutulmasını, bu antidemokratik anlayışı, bu halkımızın iradesini görmezden gelerek demokrasimizi elimizden almak isteyen tarihi çılgınlığını büyük bir öfkeyle reddediyor ve kınıyorum. Medyası, sanatçısı, siyasetçisi, emekçisi, esnafı ve sporcusuyla zora düşünce hemen devreye girebilen birlik olma algımızla omuz omuza veren toplumsal duruşumuzla, darbeye yıkıcı darbeyi vurmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum."

Alışık, demokrasi mücadelesi uğruna hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin acısını da derin bir hüzünle kalbinde taşıdığını dile getirerek, "Hiçbir günahı olmayan vatandaşlarımızı katletmekten çekinmeyen zihniyeti şiddetle lanetliyorum. Allah vatanımızı milletimizi akıl sağlığını kaybedecek kadar gözü dönmüşlerden korusun." şeklinde konuştu.

"Kendilerini deşifre ederek, sonlarını getirdiler"

Grup Tillo'nun kurucusu ve sözcüsü Mustafa Kadaş da yapılanların darbe girişiminden öte milletin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne yapılan bir "suikast" olduğunu belirterek, "Dün gece yapılmaya çalışılanlar, halen kalkınmakta ve hızla büyümekte olan Türkiye'yi içine sindiremeyen vatan hainlerinin yaptığı bir harekettir." dedi. 

Kadaş, Türk milletinin geçmişteki darbelerden ders aldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu millet, hiç bocalamadan ve paniğe kapılmadan ne yapması gerektiğini iyi anladı ve meşru hükümetin yanında yer alarak bu darbecilere gereken dersi verdi. Ülkesine sahip çıktı. Önemli bir nokta da şu ki; belki bu hainler içimizde yıllarca gizlenip daha da hain planlar yapacaktı. Ama bu hareketle kendilerini deşifre ederek bir an önce kendi sonlarını getirdiler."

Darbe girişiminin halkta birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirdiğini dile getiren Kadaş, "Bu halk el ele vererek vatanına, bayrağına dokundurmayacağını canı pahasına olsa bir kez daha tüm dünyaya haykırdı." diye konuştu.

Mustafa Kadaş, darbe girişimi sırasında sadece İstanbul ve Ankara'nın ayaklanmadığına dikkati çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Tüm Türkiye hep birlikte ayaklandık. Biz Diyarbakır'da sabaha kadar mahşeri bir kalabalıkla sokaktaydık. Her ilimiz aynı şekildeydi. Belki de İstanbul ve Ankara ile başlayıp diğer illere de yayılacak olan bir plandı bu. Fakat milletin bu ferasetiyle Allah o hainlerin planlarını tersine çevirdi."