BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Günay turizmde hedef büyüttü

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizm hedefini büyüttü, sanatı Anadolu'ya yayacaklarını söyledi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bayburt ve Gümüşhane'deki temaslarının ardından geldiği Trabzon'da, Ankara'ya hareketinden önce havalimanı VIP salonunda düzenlediği basın toplantısında, Bayburt ve Gümüşhane'deki temaslarını özetledi.

Sanatı mümkün olduğu kadar Anadolu'ya taşımaya çalıştıklarını ifade eden Günay, şöyle devam etti:

''İstanbul'daki, Ankara'daki bazı sanat merkezlerinin bizim elimizde olmayan nedenlerden, yargıyla ilgili bazı tartışmalardan ötürü bitmemesiyle ilgili kampanyalar açıyorlar. Ama biz de ısrarla bir yandan onları tamamlamaya çalışırken sanatın, kültürün, uygarlığın çağdaş, barışçı, yapıcı ürünlerini Anadolu'ya taşımaya çalışıyoruz. Olabileceği kadar dar gelirlilerimiz, geniş kitlelerimiz bu imkanlara kavuşsun diye uğraşıyoruz. Bütün hedefimiz Türkiye'nin toplam yaşama kalitesini yukarıya doğru çekmek. Bunun için de sadece İstanbul'un, Ankara'nın alışılmış muhitlerine hizmet etmek yetmez. Bu imkanları, bu esas kültür sanat hizmetlerini olabildiği kadar geniş bir coğrafyaya yaymak gerekir. Onun için son 30 ayda Anadolu'da 20'den fazla yeni tiyatro sahnesi açtık. Bunları çoğaltmaya çalışıyoruz. 30'larda aldığımız tiyatro sahnesini bu yıl 60'lara taşımaya çalışacağız.''

Turizmi de yaygınlaştırmaya çalıştıklarını anlatan Günay, ''Türkiye son 25 yıl içinde bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan çok özel bir başarıyı elde etti. Turizmi çok geliştirdi ve dünyanın biz şu anda en çok ziyaretçi kabul eden 7'nci ülkesi noktasına geldik. İlk 10'un içerisindeyiz. Biz mümkün olduğu kadar Türkiye'nin turizm sunumunu zenginleştirmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Dünyada çok hızlı gelişen yeni sektörlerden birinin turizm sektörü olduğuna dikkati çeken Günay, ''1950 yılında dünyayı gezenlerin sayısı ile 2000'li yıllarda dünyayı gezenlerin sayısı arasında binlerce oranda fark var. Şu anda dünyayı 1 milyara yakın insan geziyor ve turizm sektöründe 1 trilyon dolar civarında bir pasta oluşmaya başladı. Biz bunun içerisinden 27 milyon turist ve 21-22 milyon dolar elde edebiliyoruz. Geldiğimiz nokta 25 yıl önceye göre iyi ama dünyadaki büyük pastaya göre bizim buradan daha fazla pay almamız lazım'' dedi.

Günay, basın toplantısının ardından tarifeli uçakla Ankara'ya gitti.

Bakan Günay'ı, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ile bazı daire amirleri uğurladı.