BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.473,06
HABER /  GÜNCEL

Çukurca'da kanlı çatışma: 6 Şehit

Hakkari - Çukurca'da birliğe sızmak isteyen PKK'lılarla çatışma çıktı!.. Bölgede yaralı ve şehitlerin olduğu bildiriliyor.

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca İlçesi’nin Kavşak- Uzundere arasındaki bölgede, askeri birliğe sızma hazırlığı yapan teröristlerle çatışma çıktı. 6 asker şehit oldu!..

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay, Çukurca'da meydana gelen saldırıda 6 askerin şehit olduğunu, 9 askerin de hafif yaralandığını açıkladı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Şehit askerlerin isimlerinin Piyade üsteğmen Çetin Aylar (Tokat- Turhal), piyade uzman çavuşlar Mesut Keklikçi (Gaziantep- İslahiye), Turgay Yılmaz (Nevşehir- Avanos), Ayhan Say (Hatay- Dörtyol), piyade uzman onbaşı Samet Yılmaz (Manisa- Turgutlu), onbaşı Hakan Yutkun (Bursa) olduğu belirtildi. Türkiye 6 şehidine ağlarken bir acı haber de Van'dan geldi. Operasyona giden birliklere açılan ateş sonucu Adana-Kozan'dan komando çavuş Serdar Yeşilyurt'un şehit olduğu haberi geldi.

ÇATIŞMA GECE YARISI BAŞLADI

Çukurca İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Hantepe'de konuşlu Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri birliğe sızmaya çalışan PKK'lı teröristler, saat 01.30 sıralarında iki ayrı noktadan uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırıya geçti.

SABAHA KADAR SÜRDÜ

 Tunceli'de bir terörist teslim oldu

Terör örgütü PKK’dan kaçan terörist, Kuşluca Jandarma Karakol Komutanlığına sığındı. Silahıyla birlikte teslim olan terörist, gözaltına alındı.

Teröristin, ifadesi alınmak üzere Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldüğü öğrenildi. 

Askerlerin anında karşılık vermesi ve bölgeye sevk edilen takviye birliklerin gelmesiyle çatışma aralıklarla sabah saatlerine kadar sürdü. Sabah saatlerinde gelen ilk bilgide teröristlerin açtığı ilk ateşle 6 asker şehit olduğu, 17 askerinde de yaralandığı belirtiliyordu. Ancak Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada yaralı asker sayısının 15 olduğunu, bir teröristin de ölü ele geçirildiğini söyledi. 

Yaralılar helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.

SAVAŞ UÇAKLARI ÇUKURCA'DA

Savaş uçakları, bugün öğlen saatlerinde Çukurca İlçesi’nin dağlık alanlarından geçerek çatışmaların yaşandığı, 30 kilometre uzaklıktaki Hantepe bölgesine doğru gitti.

ASAYİŞ KOMUTANI BÖLGEYE GİTTİ

Bu arada Van Jandarma Asayiş Kolordu Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş’ın da çatışmaların ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunduğu belirtildi.

BİR ŞEHİT HABERİ DE VAN'DAN!

VAN'ın Gürpınır İlçesi Yalınca Bölgesi Akdoğu Köyü kırsalında intikal halindeki askeri birliğe açılan taciz ateşi sonucu 1 asker şehit oldu.

2009'da 6 asker şehit olmuş, 8 asker de yaralanmıştı

Hantepe'de, 28 Mayıs 2009 tarihnede de operasyona giden askerlerin geciş güzergahına bırakılan mayının patlatılması sonucu yine 6 asker şehit olurken, 8 asker de yaralanmıştı.

Son üç ayda 64 şehit

Nisan ayından bu yana çıkan çatışmalarda 64 asker şehit olurken, 131 güvenlik görevlisi de yaralandı. Son 6 ayda PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 171 terörist de ölü ele geçirildi.