BIST 10.406
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.402,96
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Kürt raporu için Diyarbakır'da

CHP yeni Kürt raporu için yollara düştü Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya geldi.

Abone ol

CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Komisyonu üyeleri, Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle basına kapalı bir toplantı yaptı.

Mardin'den karayoluyla Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl, MYK Üyesi Mahmut Duyan ve bazı PM üyeleriyle partisinin il başkanlığını ziyaret ederek, yöneticilerle bilgi alışverişinde bulundu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yapılan toplantı öncesi açıklamada bulunan Koç, bölgedeki görüşmeler sırasında çözüme yönelik elde edilecek bilgilerin hazırlanan rapora dahil edileceğini belirtti.

Tartışmalara girmeden halkın fikir ve düşüncelerini dinleyip sokağın nabzını tutacaklarını ifade eden Koç, şöyle devam etti:

''Türkiye uzun yıllardır Kürt sorunuyla karşı karşıyadır. Sorun sadece siyasal değil, aynı zamanda kültürel, sosyal bir yaradır. Son yaşadığımız siyasi olaylar tek bir iradenin sorunun çözümü için yeterli olmadığını kanıtlamıştır. Sorunun çözümünde ulusal boyutta tüm siyasi aktörlerin katılacağı, üniversite ve demokratik kitle örgütleri ile birlikte açıklıkla her boyutu tartışılmalıdır.

Şiddet ve terör insanlık suçudur. Terörün gölgesinde siyaset arayışının birçok açıdan çıkmaz olduğuna inanıyoruz.''