BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Eroğlu'ndan Afyon'a müjde

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Türkiye'nin yıldızı olacağını söylediTürkiye

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''Artık çılgın projeleri düşünecek hale geldik'' dedi. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesindeki Bozhöyük Göleti ve Sulaması temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın ''Türk asrı'' olacağını kaydetti.

Geçmiş dönemden alınan dış borçları, iç borçları temizledikleri gibi artık bütün Türkiye'de devasal yatırımlar yaptıklarını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin bütün dünyada artık büyük bir itibarı var. Başı dik bir Türkiye var. Dünyada 16. sıraya yükseldik. Ama bu yeterli değil, inşallah hedefimiz 2023 yılından, yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılından önce bu güzel ülkeyi, dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına yükseltmektir.

Yıllarca bitmeyen baraj ve göletleri biz bitirdik. Türkiye'de 10 milyon dekarlık alanı sulamaya açtık. Vatandaşlarımızın 2040-2060 yılına kadar suyu var. Artık çılgın projeleri düşünecek hale geldik. Afyonkarahisar içinde çılgın projemiz var merak etmeyin. Artık Afyonkarahisar Ege'nin yıldızıdır. Hedefimiz önümüzdeki dönemde, Başbakanımızın ustalık döneminde, Afyonkarahisar Türkiye'nin yıldızı olacak.''

Eroğlu, daha sonra İhsaniye Bozhöyük göleti ve sulamasının temeline ilk harcı koydu.