BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Ergin'den Deniz Feneri çıkışı

Ergin, Deniz Feneri ile ilgili eleştirilere bugün Meclis'ten cevap verdi. Ergin, savcıların Almanya'ya gideceğini söyledi.

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili Alman adli makamlarının randevu vermesiyle birlikte, savcıların bu ülkeye gideceğini bildirdi.

TBMM Adalet Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kanun Tasarısının, ilk 13 maddesini kabul etti. Komisyon, çalışmalarına yarın devam edecek.

BAKAN ERGİN'DEN DENİZ FENERİ AÇIKLAMASI

Komisyonun çalışmalarını tamamlamasının ardından Adalet Bakanı Ergin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Deniz Feneri davasıyla ilgili bir soru üzerine Ergin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında, ''Neden bu soruşturmanın engellendiği, Bakanlığın neden ayak sürüdüğü'' yönünde ithamların geldiğini anımsattı. Ergin, komisyonda, Adalet Bakanlığının buradaki pozisyonunun, Alman adli makamlarıyla Türk adli makamları arasında yazışmalara aracılık etmekten öte olmadığını söylediğini anımsattı.

Ergin, Türk adli makamlarının, Almanya'daki soruşturma dosyalarından örnekler istediğini, Alman makamlarının da çok miktarda evrak olduğu, bunun fotokopi bedelinin 100 bin avro civarında tutacağını tespit ettiğini anlattı. Ergin, Alman makamlarının, bu bedelin ödenmesini ya da savcıların gelerek incelemelerde bulunmasını, ihtiyaç duydukları, gerekli gördükleri evrakı almaları yönünde seçimli bir öneride bulunduğunu belirtti.

İlhan Cihaner'in, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığından Adana'ya Cumhuriyet Savcılığına atanmasıyla ilgili başvurusunun sorulması üzerine Bakan Ergin, ''Ona kurul karar verecek, değerlendirmeyi kurul yapacak'' diye karşılık verdi.