BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Tecavüz mektubu' için soruşturma

Sağlık Bakanlığı, İngiliz annenin bakanlığa gönderdiği mektupla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, Muğla'nın Fethiye ilçesinde tecavüze uğrayan 22 yaşındaki kızının olay sonrasında polis tarafından götürüldüğü Fethiye Devlet Hastanesinde ''kötü muamele'' gördüğünü iddia eden İngiliz annenin yazdığı mektubun ardından konunun yakından takip edildiğini ve Teftiş Kurulu Başkanlığınca soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, bugün Taraf Gazetesinin manşetinde yer alan ''İngiliz annenin tecavüz mektubu'' başlıklı haberle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye'de ''insan odaklı'' bir sağlık hizmeti yürütüldüğü, ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' adı verilen bu hizmet modeli ile vatandaş memnuniyeti ve insanlara hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit, etkili, hızlı bir sağlık hizmeti sunulmasının hedeflendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Kamuoyumuzun da yakından bildiği, yaşadığı ve takdir ettiği bu sağlık hizmeti sunumunda oldukça önemli atılımlar gerçekleştirildi, hastanelerimiz bu anlayışa göre yeniden yapılandırıldı. Hasta hakları birimleri etkinleştirildi. Sağlık çalışanlarının performansları insan memnuniyetine göre değerlendirilmeye başlandı.

Bu sistem içerisinde bireysel hatalardan kaynaklandığına inandığımız olumsuzluklar üzerinde de hassasiyetle durulmakta ve hadiseler bu çerçevede bütün ayrıntıları ile incelenmektedir. Sayın Bakanımızın bu husustaki hassasiyeti medyamız ve kamuoyumuz tarafından çok iyi bilinmektedir.

Bu paralelde söz konusu haberde yer alan iddialar yakından takip edilmiş ve Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın talimatları ile Teftiş Kurulu Başkanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır.''