BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Uruguay'dan 10 bin büyükbaş geldi

Et ve Balık Kurumu, kurban için Uruguay'dan Türkiye'ye 10 bin büyükbaş hayvan getirdi.

Abone ol

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Uruguay'dan ithal edilen 10 bin büyükbaş kurbanlık hayvanın 4 bininin Tekirdağ Akport Limanı'na indirilirken satıldığını bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı izni ile Et ve Balık Kurumunca Uruguay'dan ithal edilen ve gemi ile Tekirdağ Akport Limanı'nda indirilen 10 bin büyükbaş hayvandan 6 bini Lüleburgaz'a getirildi.

CANLI KİLO 8,5 LİRA

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Lüleburgaz Türkgeldi Tarım İşletmesi'ne getirilen büyükbaş hayvanların canlı kilosunun 8,5 liradan satışına başlandığını söyledi.

Trakya ve İstanbul Avrupa yakasındaki tüm vatandaşların Türkgeldi Çiftliğinden kurbanlık hayvan alabileceklerini, bu konuda her türlü kolaylığın sağlanacağını ifade eden Ulubaş, ''Uruguay'dan ithal edilen 10 bin büyükbaş hayvanın 4 bini Tekirdağ Akport Limanına indirilirken satıldı. Kalan 6 bini ise Lüleburgaz'a taşındı'' dedi.

Kurbanlık hayvanların alıcı beklediğini vurgulayan şöyle devam etti:

''Trakya ve İstanbul Avrupa Yakası'nın büyükbaş kurbanlık ihtiyacı Lüleburgaz'dan karşılanacak. Türkgeldi Çiftliği 80 dekar alan üzerine kurulu. Burada 6 bin kurbanlık büyükbaş bulunuyor. Biliyorsunuz, Trakya hastalıktan Ari bölge ilan edildiğinden, hayvanların Anadolu'ya geçmesi, Anadolu'dan da Trakya'ya getirilmesi yasak.

DİYANETTEN FETVA ALDILAR

Uruguay'dan getirilen bu hayvanlarla ilgili bir sıkıntı yok. Bazı yerlerde, (bunlardan kurbanlık olmaz, bunlar kimyasalla beslenmiş) gibi söylentiler çıkmaya başladı. Bunlar kesinlikle doğru değil. Bunlar çayırda, merada beslenmiş hayvanlardır, vücutlarında yağ oranları yüzde 2,5, yani normal oranlardadır.

Öte yandan, bu hayvanların kurbanlık olmasına dair dinen hiçbir engel yoktur. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan fetva aldık.''

Ulubaş, Uruguay'dan 10 bin büyükbaş hayvanın daha geleceğini kaydetti.