BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,27
HABER /  GÜNCEL

Bakan Eker hatayı nihayet kabul etti

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, etin abartılı fiyatlarla satılması hususunda ilk kez konuştu ve hatayı kabul etti.

Abone ol

Eker, karkas et 14,5 TL'ye gelirken, kıymanın kilosunun 30 TL olmasında bir hata olduğunu söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker kendilerinden önce Türkiye'de içinde 50'den fazla büyükbaş hayvan bulunan işletme sayısının yaklaşık 4 bin 300 olduğunu belirterek, bugün bu sayının 18 bin 600'e ulaştığını bildirdi. Bakan Eker, şunları kaydetti:

''Hayvancılık bitti diyenlere soruyorum. Böyle bir şey var mı? Biz geldiğimizden beri 50'den fazla büyükbaş hayvanı bulunan 14 bin yeni işletme kurulmuş. Çok büyüyüp piyasayı istismar etmek isteyenler olabilir, oldu da. Ama onlara karşı el birliğiyle mücadele edip fırsat vermeyeceğiz. Kimse bu memleketin diğer tüketicilerini istismar etmeye kalkmasın.''

Türkiye'ye 14,5 TL'ye satılan karkas et gelirken kıymanın kilosunun 30 TL olmasını eleştiren Eker, ''Karkas et 14,5 liraya gelirken kıymanın kilosu 30 liraysa bunda bir hata var. Sorun var. Hayvanın ne kadar yem yediği, yemin kilosunun kaç para olduğu belli. İsteyenlerle kuruşu kuruşuna hesabını yaparım. Elbette üreticimizi koruyacağız ama 70 milyon tüketicimizi de korumalıyız. Üretici ve tüketiciyi dengede tutmalıyız. Üretim gücünü büyütürken tüketicinin hakkını da yedirmeyeceğiz'' dedi.

9. Damızlık İnek Yarışması'nda gençler şampiyonasında üretici Sabri Çelik'e ait Aylin isimli inek, orta yaşlılar şampiyonu Mehmet Ali Varol'un Demet adlı ineği, yaşlılar kategorisinde de Şeref Acar'a ait Başak adlı inek birinci oldu. Tüm kategorilerin birincileri arasında yapılan yarışmada ise Mehmet Ali Varol'a ait Demet isimli inek şampiyon seçildi.