BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,74
ALTIN 2.447,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çelik BDP'lilere sordu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Ekim'de Meclis'e gelip gelmeyeceği tartışılan BDP'lilere seslendi

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Yani adama sorarlar, Meclise gelmeyeceksen 'Neden seçime girdin' diye sorarlar" sözleriyle BDP'lilere yüklendi.

Bursa'da, Özel Medicabil Hastanesi'nin açılış törenine katılan Bakan Çelik, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

İŞSİZLİK DÜŞTÜ

Çelik, işsizlik rakamlarında düşüşün devam ettiğine dikkati çekerek, Haziran 2010'da 10.5 olan işsizliğin, Haziran 2011'de 1.3 puan azalarak yüzde 9.2 olarak gerçekleştiğini hatırlattı. Çelik, şunları kaydetti: 

''Türkiye bir açıdan büyümesini gerçekleştiriyor, diğer açıdan da buna paralel olarak istihdamını artırmaya devam ediyor. Ekonomiden sorumlu diğer arkadaşlarımızın da ifade ettiği gibi, muhtemel gelişmeleri, Avrupa düzleminde meydana gelebilecek muhtemel gelişmeleri dikkate alarak biz istihdamda, diğer ekonomi alanlarında alınması gereken önlemleri de gelişmeler muhaceresinde almaya kararlıyız. Bu irade hükümetimizde var. Her hafta düzenli olarak, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda yapılan toplantılarda, haftalık tüm gelişmeler masaya yatırılıyor ve buna göre de önlemler alınıyor.''

''ADAMA, 'NİYE SEÇİME GİRDİN' DİYE SORARLAR''

Çelik, yeni yasama yılının 1 Ekimde başlayacağını hatırlatan bir gazetecinin, ''BDP'lilerin Meclise gelip yemin etmemeleri'' konusundaki düşüncelerini sorması üzerine, şunları söyledi:

''Ben başka çarelerinin olmadığı inancındayım. Yani adama sorarlar, Meclise gelmeyeceksen 'Neden seçime girdin' diye sorarlar. Yani böyle bir çelişki olamaz. Biz sorunların Mecliste konuşulmasından yanayız. Madem milletimiz teveccüh etmiş, tercih etmiş, seçmiş, her milletvekili bizce önemlidir, değerlidir ve oradaki görüşler de önemlidir. Görüşlerin orada konuşulup, orada çözüme kavuşturulması gayreti içinde olunmalı. Bunun dışındaki tüm yaklaşımlar, aslında milletvekili adaylığıyla çelişen yaklaşımlardır. O zaman aday olmayacaktınız, parti de kurmayacaktınız, eğer legal bir alanda bir mücadele yok, illegal bir yaklaşımınız olacaksa, o zaman niye milletvekili oluyorsunuz, niye parti kuruyorsunuz? Kuruyorsanız geleceksiniz Mecliste... Kürsü kimseye yasak değil ki kürsü herkese açık. Çıkıp konuşursunuz, haklarınızı savunursunuz, cevabını alırsınız veya haklıysanız hakkınızı alırsınız.''

''MİT BİR AÇIKLAMA YAPMALIDIR, YAPAR''

Bakan Çelik, ''MİT ile terör örgütü arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı''na ilişkin bir soru üzerine, şunları kaydetti:

''Bahsedilen kurumlar ve konu önemli konu. Bu konunun içeriğini bilmeden, kimlerin ne konuştuğunu bilmeden, rastgele değerlendirme yapmayı ben doğru bulmuyorum. Bu süreçte ben Ankara dışındaydım, çok önemli bir kongremiz vardı İstanbul'da, bununla meşguldüm. Bunlar, haber olarak gündeme geldi. Bunlarla ilgili yetkili kurumların açıklama yapması doğru olandır. Konu MİT ise MİT bir açıklama yapmalıdır, yapar. Başka kurumlarsa diğer kurumların bir açıklama yapması gerekiyor, doğru ise, bilgi doğru ise... Dolayısıyla henüz ben doğruluğunu temin edemediğim bir konuyla ilgili bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. "