BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.514,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekile CHP'li başkandan tazminat

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasındaki hakarete varan tartışma yargıya taşındı

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na 20 bin liralık tazminat davası açtı.

Susam ile Kocaoğlu, 12 Haziran 2011'deki genel seçime iki gün kala İzmir'deki Tarihi ekran-resmi-2011-09-16,-11.10.12-am.pngHavagazı Fabrikası'nda yapılan toplantıda, gazeteciler önünde tartışmıştı. Partinin stihdam politikalarını açıklamak için düzenlenen toplantıya dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, ilçe ve belediye başkanları da katılmıştı. Toplantı başlamadan önce masada yan yana oturan Susam ile Kocaoğlu arasında tartışma çıkmıştı.

Kocaoğlu, eliyle masaya vurarak, "Benim adım Aziz Kocaoğlu. Terbiyesiz adam. Sen benden hesap soramazsın. Senin ne mal olduğunu hepimiz biliyoruz. Sen kimsin ki benden hesap sormaya kalkıyorsun? Partiyi ve İzmir'i ne hale getirdiğiniz ortada. Hakkındaki dosyalarını biliyoruz. İkimizin hakkında da dosyalar varsa bunların ne olduğunu ortaya koyalım." demişti.

Kocaoğlu, ardından toplantıyı terkederken de, "Utanmıyorsunuz be? Ulan sen bana hesap soracak adam mısın be? Manyak. Delirtinceye kadar uğraşıyorsunuz be! Sen bana hesap soracak adam mısın lan? Adam mısın? Terbiyesize bak ya. Terbiyesiz!" diye bağırmıştı.

Milletvekili Susam, partilisi Başkan Kocaoğlu'na Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 20 bin TL'lik manevi tazminat davası açarken hakaret gerekçesiyle de savcılığa suç duyurusunda bulundu.