BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  GÜNCEL

Bakan Bozdağ'dan Tahir Elçi açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Tahir Elçi cinayetiyle ilgili bazı gerçeklerin PKK'yı rahatsız ettiğini söyledi. Elçi'nin ölümüyle ilgili devleti suçlayanlara da ellerinde delil olup olmadığını sorun Bozdağ, birli kirliliğinden şikayet etti.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Tahir Elçi'nin ölümüne neden olan silahın polisi de şehit eden silah olduğunu söyledi. PKK'nın gerçeğin ortaya çıkmasından rahatsızlık duyduğunu söyleyen Bozdağ, bölgede görev yapan savcılara saldırıldığını hatırlattı.

Yozgat'ta partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Bakan Bozdağ, Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili yapılan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Manipülasyon yapıldığını ve kirli haberlerle milletin zihninin bulandırılmaya çalışıldığını ifade eden Bozdağ, hiçbir şeyin gizlenmesinin veya göz ardı edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

"KATİL DEVLET DİYENLER DELİL VAR MI?"

Bazı çevreler daha işin başında 'katil devlet' diye önyargılarıyla katil ilan etmeye başladılar. Elde bilgi var mı? Yok. Delil var mı? Yok. Herhangi bir bulgu var mı? Yok. Sadece ön yargılarla konuşan parti temsilcileri oldu. HDP'nin temsilcileri oldu ve başka yerlerde, başka çevrelerde benzer konuşmalar yapıldı.

"PKK RAHATSIZ"

PKK terör örgütü gerçeğin ortaya çıkmasından belli ki rahatsız. HDP eş başkanları ve diğer yetkileri konuşuyorlar, onlara da soruyorum; Siz gerçeğin ortaya çıkmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz? İstiyorsanız o zaman bu soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcılarımızın görevlerini sağlıklı bir şekilde yürütmelerini neden sabote ediyor, neden terör örgütü saldırıyor, neden onların görevlerini yapmasına engel çıkarılmak isteniyor.

"AYNI SİLAH KULLANILMIŞ"

Olay yerinde merhum Tahir Elçi'nin yanında bulunan silahın şu anda elde edilen bilgiler çerçevesinde kaçan teröristlerin kullandığı silahlardan birisi olduğu ve bu silahın da şehit olan polislerimizi birinin vurulmasında kullanıldığı da baristik incelemede tespit edilmiş durumdadır."