BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

Rusya Azez'de sivilleri bombaladı: 20 ölü

Rusya, ılımlı muhaliflerin bulunduğu bölgeleri bombalamaya devam ediyor. IŞİD ile mücadele yerine bu kez Azez'de yardım TIR'larının bulunduğu bölgeyi bombalayan Rusya, aralarında sivillerin de bulunduğu 15 kişiyi öldürdü.

Abone ol

Rusya, Azez'deki yardım TIR'larını vurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yapılan saldırının ardından Rusya dün bir kez daha Azez'i vurdu. Saldırıda ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybederken, onlarca sivim de yaralandı.

Rus savaş uçakları, insani yardım malzemeleri taşımak için kullanılan ve Azez'e 5 kilometre mesafede park halinde bulunan TIR'lar ile park alanındaki bir sivil yerleşim birimini vurdu. Bombalamada, ilk belirlemelere göre 15 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı. Olayda 10 TIR'ın yandığı öğrenildi.

YARALILAR TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Saldırı sonucu çıkan yangın ise Azez'deki sivil savunma ve itfaiye ekiplerince söndürüldü. Bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 11'i Türkiye'ye götürüldü.

Rus savaş uçakları tarafından 3 gün önce insani yardım tırlarının bulunduğu sahaya düzenlenen hava saldırısında 7 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.

Rus savaş uçakları, eylülden bu yana Suriye'nin İdlib, Humus, Hama, Halep kentlerindeki sivil yerleşim yerlerinin yanı sıra ılımlı muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırıyor.