BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,76
ALTIN 2.429,25
HABER /  DÜNYA

Bakan Bağış, Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundu

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Reyhanlı’yı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Esad’ı kınamasını istedi. <br/>Avrupa ...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Reyhanlı’yı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Esad’ı kınamasını istedi.
Avrupa Günleri etkinliklerine katılmak üzere Antalya’ya gelen Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, ilk olarak Expo 2016 Antalya Ofisi’ni ziyaret etti. Burada Bakan Bağış’a, Expo Genel Sekreteri Selami Gülay tarafından içinde koza ve lalenin yer aldığı plaket takdim etti. Daha sonra Bakan Bağış, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti. Valilik özel defterini imzalayan Bağış, AK Parti için Antalya’nın önemli bir kent olduğunu söyledi.

PROVOKASYONLARA GELMEYECEĞİZ
Avrupa Birliği sürecinde sivil toplumun devlet kurumlarının desteğinin önemli olduğunu vurgulayan Bakan Bağış, şöyle konuştu: “Antalya’daki kutlamalara coşkulu olarak gelemedik. Heyecanımızı coşkumuzu alan çok acı bir terör saldırısı yaşandı. Bu saldırı aslında Türkiye’nin birlik ve beraberlik dokusuna güçlenmesine, demokratikleşmesine, şeffaflaşmasına, kendi bölgesinde gerçekten müreffeh ülke olma idealine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırılar aslında bir provokasyon çabasının tezahürüdür. Bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Biz, bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz. Devlet olmanın bilinciyle bu süreci yakından takip edeceğiz, analizleri yaptıktan sonra yapılması gerekenleri, yapılması gerektiği zaman yapacağız"

ULUSLARARASI TOPLUMA MESAJ VERİN
Bugün Reyhanlı’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunmak istediğini söyleyen Bakan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü. "Sayın Kılıçdaroğlu, bugüne kadar pek yapamadı. Bugün en azından artık şu Esad zülmünü kınasın, Esad diktatörünü kınasın.Çünkü gerçekten çevredeki bazı ülkelerin Türkiye’nin kalkınmasından duyduğu rahatsızlığı ben anlayabiliyorum ama Türkiye’nin muhalifi bile olsa kendi siyasi liderlerinin bu konuda ortaya koyduğu kafa karıştırıcı durumdan da endişe etmeye başlıyorum.O yüzden Sayın Kılıçdaroğlu, mademki bugün Reyhanlı’ya gittiniz. Acıları yakından görmek istediniz. Bari bugün yüreğinizi güçlendirin. Şu katili, zulümle abad olabileceğini zanneden diktatörü kınayın ve uluslara arası bir topluma mesaj verin"

SESSİZ KALMAYACAĞIZ
Suriye’de yaşananların insanlık dışı bir katliam olduğunun altını çizen Bakan Bağış, şunları kaydetti: "Bizde patlama oldu yüreğimiz yandı. Suriye’de günde patlamalarda 150-200 kişi kendi devleti tarafından katlediliyor. Soru sormak istiyorum konvansiyonel silah kullanılsa ne fark eder. Günde 150 kişiyi öldüren bir diktatöre karşı dünya hâla sessiz. Biz buna sessiz kalmayacağımızı ilk günden bu yana söyledik. Kaddafi gitmelidir. Mübarek gitmelidir dediysek, Esad’ın da biran evvel gitmesi için uluslar arası camiaya çağrıda bulunduk. Biz bu konuda sesiz kalamazdık. Ümit ediyorum ki Türkiye’nin bütün siyasi aktörleri bu konuda doğru olanları vicdanlarının sesini dile getirebilecek cesareti bulurlar."
Konuşmaların ardından Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Bakan Bağış’a el sanatları ürünü hediye ederken, Bakan Bağış da Vali Altıparmak’a bakanlık plaketi takdim etti.
(İHA)