BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakan Babacan Malatya'da temel attı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Malatya'da hayırseverler tarafından yaptırıcak okulun temelini attı.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ''İş adamlarımız, kazandığı birikiminin belli bir kısmını, kendi memleketine hayır işleri için yönlendirse, bugün Türkiye'nin durumu çok farklı olurdu'' dedi.

Ziyaret ve temel atma töreni için Malatya'ya gelen Babacan, Darende ilçesinde, belediye, Darendeliler Sağlık, Eğitim ve Kültür Vakfı (DASEV) ile hayırsever iş adamlarının desteğiyle yapılacak Meslek Yüksek Okulu ile TOKİ tarafından ilçeye yaptırılacak 90 adet sosyal konutun temel atma törenine katıldı.

Babacan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birçok yerinde iş adamlarının kendi memleketinde güzel hizmetler kazandırdığını belirterek, ''Türkiye genelinde belli bir noktaya gelmiş, belli bir refah seviyesini yakalamış iş adamlarımız, kazandığının, birikiminin belli bir kısmını kendi memleketine hayır işleri için yönlendirse, bugün Türkiye'nin durumu çok farklı olurdu'' diye konuştu.

Darende'yi ilk defa ziyaret ettiğini söyleyen Babacan, şunları kaydetti:

''Ben ticaretin içinden geldiğim için Darende denilince aklıma, hep ticaret gelir, iş gelir. Hayırseverlik ve vefa kavramlarını da bu çatı altında görüyoruz. Türkiye'nin neresinde olursa olsun, çok sayıda iş adamımız hayırseverimiz geliyor, kendi memleketinde güzel hizmetleri, hayırlı hizmetleri devam ettiriyor. Bu haslet, işte burada olduğu gibi, Türkiye'nin dört bir köşesinde örnek alınması gereken bir durumdur. Belli topraklarda yetişip, tamamen sırtını dönüp giden, bir daha uğramayanlar da belki var, ama hep özümüzü, aslımızı, nereden geldiğimizi mutlaka hatırlayacağız. Ülkemizin genelinde belli bir noktaya gelmiş, belli bir refah seviyesini yakalamış iş adamlarımız, kazandığının, birikiminin belli bir kısmını kendi memleketine benzer yatırımlar, hayır işleri için yönlendirse, bugün Türkiye'nin durumu çok farklı olurdu. Kuşkusuz, bu işlerde devletin önemli görevi var. Kültür, sağlık, eğitim deyince akla ilk devlet geliyor. Devletin yapması bekleniyor, ama pek çok gelişmiş ülkeye baktığımızda öyle değil. Artık özel girişim, sivil inisiyatif, bunlar da bu konularda son derece aktif. Bu ruhu Türkiye genelinde yakalamamız gerekiyor. Bir yandan devlet, bir yandan da özel sektör ve sivil inisiyatif olmalı. İkisi ne kadar uyumlu çalışırsa, güzel eserler ortaya çıkıyor. Burada olduğu gibi beraberlik, birlik çok önemli. Birlikte kenetlenerek çalışmak güzel eserleri de meydana getiriyor.''

Meslek Yüksek Okulunun Darende'ye kazandırılmasında emek veren herkesi kutlayan Babacan, DASEV Başkanı Nazım Turgut'a teşekkür plaketi verdi. Babacan ve beraberindekiler, daha sonra TOKİ tarafından ilçeye yaptırılacak 90 adet sosyal konutla birlikte Meslek Yüksek Okulunun temelini attı.

Bakan Ali Babacan, Darende ilçesindeki temaslarında, Somuncu Baba Türbesinin yer aldığı külliyeyi de gezerek incelemelerde bulundu. Cami, türbe ve yeni yapılan ilave kısımla ilgili bilgiler alan Babacan, Darende Somuncu Baba Tanıtım Merkezini de ziyaret etti. Burada ziyaretçi özel defterini imzalayan Ali Babacan, ilk defa ziyaret ettiği Darende'de, Hulusi Efendi Vakfı'nın güzel çalışmalarına şahit olduğunu belirterek, tarihi mirasa sahip çıkan vakfın güzel hizmetlerinin devamını diledi ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Babacan daha özel yurt açılışına katıldıktan sonra Malatya'ya hareket etti.