BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,14
ALTIN 2.466,61
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Altın değerinde hediye battaniye

Ramazan Ayı öncesine sıkışan düğünler nedeniyle Beydağ’da battaniye satışlarında patlama yaşanıyor.

Abone ol

Kış aylarında sıcaklığına muhtaç olunan battaniyeler yaz aylarında düğünlerde altının yerini alıyor. Ekonomik kriz ile birlikte kemer sıkan aileler takı merasimlerine katılmak yerine düğün sahiplerine battaniye hediye ediyor.

Özellikle Küçük Menderes havzası olarak adlandırılan Ödemiş ve çevresindeki ilçelerde gerçekleştirilen düğünlerde son dönemin en büyük rağbet gören hediyesi olan battaniyeler daha sonra düğün sahipleri tarafından ya başka düğünlerde hediye olarak veriliyor ya da tıpkı altın gibi “bozduruluyor”

Sünnet düğünlerinde dikkat çeken hediye olarak verilen battaniyeler için düğün sahipleri de düğün alanlarında kamyonet bulunduruyor. Beydağ ilçesinde manifaturacılık yapan Özcan Değirmenci, battaniyenin artık altın yerine geçtiğini ve satışların düğün mevsimi ile birlikte patlama yaptığını söyledi.

Tanesi en az 15 Türk Lirasından satışa sunulan battaniyelerin ağırlıklı olarak düğüne giden aileler tarafından satın alındığını ifade eden Değirmenci; “Yaz aylarında battaniye daha çok satılmaya başladı. İnsanlarımızın maddi anlamda eskisi kadar rahat olmaması nedeniyle düğünlerde artık takı merasimlerinde altın veya para takmak yerine çeşitli hediyeler veriyorlar. Bunların en başında battaniye geliyor. Ramazan’ın yaklaşması nedeniyle hemen her gün düğün var. Bu nedenle satışlarımız iyice arttı. Düğün sahipleri hediye edilen battaniyeleri daha sonra değiş tokuş yapıp başka düğünlerde kullanabiliyor ya da satabiliyor” ifadelerini kullandı