BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

Kissebükü'nde lüks otele izin çıkmadı

Muğla'da mavi turların uğrak yerlerinden olan Kissebükü'nde yapılması planlanan otele izin çıkmadı.

Abone ol

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Kissebükü koyuna yapılması planlanan lüks otelin içinde yer aldığı plan tadilatı, Muğla İl Genel Meclisi'nde kurulan komisyonca reddedildi.

Bodrum'da bulunan ve mavi yolculuk teknelerinin uğrak yerlerinden biri olan Kissebükü koyuna yapılması planlanan lüks otel, tartışmalara neden olmuş, Muğla İl Genel Meclisinin imar, çevre ve turizm komisyon üyeleri, Kissebükü koyuna giderek incelemelerde bulunmuştu. Komisyon üyeleri yaptıkları incelemelerinin ardından Kissebükü koyuna yapılması planlanan lüks otelin içinde yer aldığı ve Anıtlar Kurulu'ndan geçen plan tadilatını reddetti. Muğla İl Genel Meclisi'nde yapılan oylamada ise komisyon üyelerinin aldığı karar, 28'e 12 oy çokluğuyla kabul edildi.

Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, yaptığı açıklamada, Kissebükü koyunda SİT irdelemesi yapılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Otelin yapılması planlanan arazideki SİT derecelerinde değişiklik yapılmış. Bölgenin kaçıncı derece SİT alanı olduğu kesinlik kazanmalı. Tarım Bakanlığı'ndan yetkililer bölgede inceleme yaparak buranın zeytin alanı olup olmadığını belirlemeli. Çünkü biz zeytin alanı olan bölgede vatandaşların küçük bir ev yapmasına bile izin vermiyoruz. Bir de buraya otel yapılması mı Bodrum için daha karlı? Yoksa teknecilerin burayı kullanması mı? Tekneciler kullanırsa buradan elde edilecek gelir Bodrum'da kalacak.''

Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar ise İl Genel Meclisi'nin kararını olumlu bulduğunu söyledi. Mavi yolculuğun birinci ayağının Kissebükü bölgesi olduğunu ifade eden Dizdar, ''Karar bizi sevindirdi. Çünkü bölgede SİT derecelerinde düşme var. Bu durum komisyon üyelerinin kafasını da karıştırmış. Bölgede yeni bir SİT irdelemesi gerekiyor'' dedi.

Bölgeye otel yapacak şirketin yetkilisi Ahmet Çolakoğlu ise konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.