BIST 10.097
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.405,40
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Ala'nın dikkat çeken defteri

Yeni Bakanlar Kurulu'nun ilk toplantısında Efkan Ala'nın defteri dikkat çekti.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın büyük çapta tartışmalara neden olan yolsuzluk operasyonu ve kabinede yapılan revizyonun ardından Bakanlar Kurulu, bugün ilk toplantısını yapıyor.

Milliyet'in haberine göre kabine revizyonu ile İçişleri Bakanlığı'na getirilen ve hükümet ile cemaat arasında yaşanan gerilim çerçevesinde kritik bir rol oynayacağı ifade edilen Efkan Ala'nın, Bakanlar Kurulu toplantısına içinde el yazısı ile yazılmış notlarının yer aldığı bir defter ile katılması dikkat çekti.

Defterde, dinleme olaylarından krizin ardından kimlerin dolar aldığına dek bir dizi konuda, Ala'nın elde ettiği bilgi ve duyumların yer aldığı sanılıyor.

9 bakan ilk kez katıldı

Bakanlar Kurulu, yolsuzluk operasyonunun neden olduğu siyasi dalgalanma ile kabine revizyonunun ardından ilk toplantısını, bugün eski Başbakanlık Binası'nda yapıyor. Toplantı, saat 11.15 sıralarında başladı. Toplantıya, yeni atanan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve ªehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfa Elvan ilk kez katıldı. Başbakanlık Yardımcılığı görevinden Adalet Bakanlığı'na kaydırılan Bekir Bozdağ da, bu sıfatı ile ilk kez toplantıda yer aldı. Toplantının ana gündem maddelerinden biri, yolsuzluk operasyonun siyasi boyutu. Operasyonun ardından ekonomide oluşan tablo da, toplantıda ele alınacak.

Dikkat çeken defter

Toplantının başlangıç bölümünün kısa videosuna, Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer verildi. Toplantıya, bütün bakanlar dosyaları ile katıldı.

Toplantıya tüm bakanlar gibi dosyaları ile katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala dikkat çekti. Ala, toplantıya dosyaların yanısıra el yazısı ile notların alınmış olduğu bir defter ile katıldı. Ala, toplantının başlangıcında defterdeki notlara göz attı. Ala, dün TRT'de hükümet ile cemaat arasında yaşanan gerilim çerçevesinde önemli açıklamalarda bulunmuştu. Defterde, dinleme olaylarından krizin ardından kimlerin dolar aldığına dek bir dizi konuda, Ala'nın elde ettiği bilgi ve duyumların yer aldığı sanılıyor.

efkan-ala-defter.jpg


Cemaatin hiç sevmediği 2 bakan kim?

Yeni kabinedeki iki isim üzerinden Erdoğan 'Savaş kabinesi' kurdu yorumları yapılmıştı. Zira bu iki isim Cemaatin hiç hazzetmediği kişiler. 

cemmatin-sevmedigi-bakan.20131230144253.jpg