BIST 10.125
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.412,23
HABER /  GÜNCEL

400 sterline aldığı tabloyu 400 bin sterline satacak

BBC televizyonunun antika programına katılan bir rahip, eskiciden 400 sterline satın aldığı tablonun orijinal bir Van Dyck olduğunu öğrendi. Asıl değeri bin kat daha fazla olan tablonun geliri, rahibin görevli olduğu kiliseye harcanacak.

Abone ol

BBC televizyonunun popüler antika programı Antiques Roadshow'da eşine az rastlanır bir sanat keşfine imza atıldı.

Haftada bir yayınlanan programın konukları, sahip oldukları antika eşyayi ülkenin önde gelen uzmanlarına göstererek tahmini müzayede fiyatı konusunda görüş alıyor.

Programa bir tabloyla katılan rahip Jamie MacLeod, 400 sterline (Yaklaşık 660 dolar) bir eskiciden satın aldığı tablonun aslında 17'inci yüzyılın meşhur Flaman ressamı Anthony Van Dyck'a ait olduğunu öğrenmenin mutluluğu içinde.

Uzmanlar, resmin gerçek değerinin 400 bin sterlin civarında olduğunu söylüyor.

Şanslı rahip, bir portre çalışması olan tabloyu açık artırmada satarak eline geçen parayı kilisesi için harcayacağını söylüyor.

Kiliseye çan

Jamie MacLeod, kilise çanlarının son derece pahalı olduğunu fakat tablonun satışından elde edilecek gelirle artık kilisesine çan alabileceğini belirtti.

Tablonun orijinal olduğuna dünyanın önde gelen Van Dyck uzmanlarından Dr. Christopher Brown karar verdi.

Kesintisiz 36 yıldır yayında olan Antiques Roadshow'un yapımcıları, programda bugüne kadar en yüksek fiyat biçilen tablonun bu olduğunu söylüyorlar.

Van Dyck, İngiltere Kralı 1. Charles tarafından Londra'ya getirilmiş ve saray ressamlığı yapmıştı.

1630'lu yıllarda resmedildiği düşünülen tablodaki portrenin Brükselli bir yargıca ait olduğu sanılıyor.