BIST 9.570
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.472,28
HABER /  GÜNCEL

Bakan Ala'dan operasyon açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre ve Silopi'de operasyonların bitmesine rağmen sokağa çıkma yasaklarının devam ettiğini söyledi. Bakan Ala her iki ilçede de tuzaklanan EYP'ler için arama faaliyetlerinin sürdüğünü açıkladı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü Cizre'den sonra Sur'da da mahallelerin yüzde 95 teröristlerden temizlendiğini açıkladı. Bakan Ala, Cizre'de operasyonların bitmesine rağmen tuzaklanan EYP'ler nedeniyle sokağa çıkma yasağının devam ettirildiğini söyledi.

Efkan Ala, Cizre ve Sur'daki son durum hakkında bilgi verdi. Şu anda bir ilçede kısmen, iki ilçede de ise tamamen sokağa çıkma yasağının uygulandığını söyleyen Ala, Cizre ve Silopi'de saat 18.00-05.00 arası

Teröristlerin tuzakladığı bombaların temizlenmesi devam ediyor.

sokağa çıkma yasağının devam ettiğini açıkladı. Ala, Sur'da da sokağa çıkma yasağının devam ettiğini, mahallelerin yüzde 95'inin teröristlerden arındırıldığını, yakında orada da olumlu neticeler alınarak operasyonların bitirileceğini kaydetti.

OPERASYON BİTTİ EYP'LER TEMİZLENİYOR

Operasyonların bitmesine rağmen bazı ilçelerde gündüz de sokağa çıkma yasağının devam ettiğini hatırlatan Bakan Ala, vatandaşların güvenliği için tuzaklanan EYP'lerin temizlendiğini söyledi. Tuzaklanan bombaların temizlenmesinin zaman alacağını anlatan Ala şöyle konuştu;

"Silvan, Varto, Derik, Dargeçit, Sur, Cizre ve Silopi'de bugüne kadar 2 bin 40 çukur, barikat kaldırıldı, 2 bin 313 bomba düzeneği imha edildi, 830 adet uzun namlulu biksi, kanas, kaleşnikof dahil silah ele geçirildi. 47 adet roketatar, 645 adet roketatar mermisi, bin adet el yapımı patlayıcı, 431 el bombası, 98 bin 650 adet mühimmat ele geçirildi."